Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

İslâm dünyasının dertleri...

Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri, sohbet ettiği kişilere ümit verici konuşmalar yaparken, “İfrat ediyorsun, hayali hakîkat gösteriyorsun. (...) Zaman ahir zamandır, gittikçe fenalaşacak” itirazıyla...

14 Mayıs 2015 | 48 okunma

Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri, sohbet ettiği kişilere ümit verici konuşmalar yaparken, “İfrat ediyorsun, hayali hakîkat gösteriyorsun. (...) Zaman ahir zamandır, gittikçe fenalaşacak” itirazıyla karşılaşır.
Zamanın ahir zaman olduğu elbette inkâr edilemez, ama bu itiraza Bediüzzaman’ın verdiği cevap çok daha manidardır: “Neden dünya herkese terakkî dünyası olsun da, yalnız bizim için tedennî dünyası olsun?”

Dünyanın kendisine has dertleri olduğu gibi, İslâm dünyasının da dertleri var. Cehalet, zaruret (fakirlik) ve ihtilâfa ilâve olarak ümitsizliği de bu dertler arasında sayabiliriz.

Antalya’da düzenlenen bir sempozyumda, İslâm dünyasının dertleri konuşulmuş. İlk bakışta bazı tesbitler ümitsizliği akla getirse de, dertlerin ve hastalıkların bilinmesi tedavinin yapılması için de gereklidir.

TİKA ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Seyyid Muhammed Nuru-l Arabi Sempozyumu”nun açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’ya gelen milyonlarca yabancı turiste Türk-İslâm medeniyetini tanıtmak için çaba göstereceklerini dile getirmiş.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma