Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Kalıcı gündemlerimiz var

Dün, ülkemizde yaşayan milyonlarca kişi ‘rey’ini izhar etti ve tercihini ortaya koydu. Seçim yarışına giren siyasi partiler başta olmak üzere herkes bu tercihin tahlilini ve değerlendirmesini yapacak ve yapmalı. Elbette bu...

08 Haziran 2015 | 106 okunma

Dün, ülkemizde yaşayan milyonlarca kişi ‘rey’ini izhar etti ve tercihini ortaya koydu. Seçim yarışına giren siyasi partiler başta olmak üzere herkes bu tercihin tahlilini ve değerlendirmesini yapacak ve yapmalı.
Elbette bu değerlendirmeler bir günlük bir mesele değil. 4 yılda bir yapılan seçimin değerlendirmesi de uzun sürer ve sürmeli.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu defaki seçimde de sandık başlarında dikkat çekici tablolar oluştu. Yaşlısı, genci, kadını, erkeği hemen herkes sandık başına koştu. Yürümekte zorlanan yaşlılar, tekerlekli sandalye ile yola çıkanlar ve hatta ambulans ile sandık başına gidenler oldu. Bu tablo, seçimlere verilen önemi göstermesi bakımından dikkat çekiciydi.

Her seçim döneminde olduğu gibi bu defa da ortaya konulan ‘tercih’leri iyi okuyabilen kazanacak. Seçime giren partilerin millete küsme gibi bir lüksü yok. Milletin ortaya koyduğu tablodan ders alıp, bir sonraki seçime hazırlanmak onların vazifesi.

Gereğinden fazla tartışmalı bir seçim dönemi geride kaldı. Bu gerginlik bir kişinin değil bütün bir milletin kaybetmesine sebep oldu ve oluyor. Oy kullanarak tercihleri ortaya koymak önemlidir, ama neticede bu bir seçimdir. Bu ‘sebep’e gereğinden fazla önem atfetmek yanlış olmaz mı?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma