Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Karanlıkları dağıtan müjdeler

Dünyanın dört bir yanından üzücü savaş haberlerinin gelmesinin yanında, ülkemizde de gergin bir siyasî tablo olduğu söylenebilir. Siyasetçiler konuşarak anlaşmak yerine, maalesef gerginliğe...

04 Nisan 2015 | 48 okunma

Dünyanın dört bir yanından üzücü savaş haberlerinin gelmesinin yanında, ülkemizde de gergin bir siyasî tablo olduğu söylenebilir.
Siyasetçiler konuşarak anlaşmak yerine, maalesef gerginliğe zemin hazırlayan bir dil kullanıyorlar. Oysa hepimiz şahidiz ki, en ziyade kanayan yara, dil yarasıdır.

Ümitsizliğe sebep olabilecek bu tabloyu değiştiren güzel haberler de var. Fransa’dan gelen habere göre, ülke tarihinde bir ilk yaşanmış. Haberde şu bilgiler var: Fransa’da halka açık derslerin verildiği College de France akademisinde açılan ‘Kur’ân tarihi’ kürsüsünde ilk kez ‘Kur’ân tarihi’ dersi verildi. Açılışını 1983-1986 yılları arasında İstanbul’da araştırmalar yapmış olan Prof. Dr. François Deroche’ın yaptığı derse çok sayıda kişi katılırken, halkın yoğun ilgi gösterdiği akademinin girişinde uzun kuyruklar oluştu. Ders sonrası açıklamalarda bulunan Deroche, İstanbul’un Kur’ânla ilgili el yazması eserlere sahip kütüphaneleriyle olağanüstü bir yer olduğunu söyledi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma