Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Millet unutmuyor

Ne kadar söylenirse söylensin, insanoğlu ibret almayı tercih etmiyor. Acaba, Cumartesi günü Isparta’nın İslamköy’ünde defnedilen eski cumhurbaşkanlarından merhum Süleyman Demirel’in cenaze namazından gerekli...

22 Haziran 2015 | 76 okunma

Ne kadar söylenirse söylensin, insanoğlu ibret almayı tercih etmiyor.
Acaba, Cumartesi günü Isparta’nın İslamköy’ünde defnedilen eski cumhurbaşkanlarından merhum Süleyman Demirel’in cenaze namazından gerekli ibretler alındı mı? Kanaatimizce, alınması gereken ibretlerden biri de aleyhteki bunca propagandaya rağmen milletimizin yapılan iyilikleri unutmadığıydı.

Ankara ve Isparta, İslamköy’deki cenaze namazlarına iştirak edemediysek de, televizyon ekranlarından ‘canlı’ olarak takip etme imkânı bulduk. Gerek Kocatepe Camii’nde ve gerekse İslamköy’deki camide gayet kalabalık bir cemaat vardı. Bu kalabalık ‘zorla’ toplanan bir kalabalık değildi. Ayrıca, ‘devlet’in de cenazenin kalabalık olması için özel bir gayret sarfettiğini her halde kimse iddia edemez. O halde bu ilgi ve alâka, milletin kendisine hizmet edenlere aradan yıllar geçse de sahip çıktığını gösteren bir tablo olarak görülmelidir.

Düşünün ki, yıllar önce onun sayesinde köyüne elektrik gelen vatandaşlar bu hizmeti unutmamış ve vefatı vesilesiyle onu rahmetle anıyorlar. Aynı şekilde, Şanlıurfa’dan Kıbrıs’a, Edirne’den Kars’a kadar değişik bölge ve ilçelerden kimileri toprak, kimileri de barajlardan ‘su’ getirmiş. Bu bir vefa örneği değilse nedir? Bu mübarek Ramazan gününde, sıkıntı ve zorlukları göze alarak; kilometrelerce yolu kat etmek ve Isparta’ya, İslamköy’e gitmek Demirel’e duyulan muhabbeti göstermez mi?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma