Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Ön yargı değil, adil yargı

Doğruları tekrarlamak durumundayız ve tekrarlayacağız: Ülkemizde adalet sistemi cidden ve temelden sarsılmış durumda. Hemen her kesimden insan sistemin sarsıldığı hususunu dile getiriyor. Türkiye’yi idare edenler de adalet...

21 Mayıs 2015 | 54 okunma

Doğruları tekrarlamak durumundayız ve tekrarlayacağız: Ülkemizde adalet sistemi cidden ve temelden sarsılmış durumda. Hemen her kesimden insan sistemin sarsıldığı hususunu dile getiriyor.
Türkiye’yi idare edenler de adalet sisteminin sıkıntılarının farkındalar. Sistem kısmen düzeltilmeye de çalışıldı. Ancak bunun için atılan adımlar doğru seçilmedi. İşe, ‘dünyanın en büyük adalet sarayı’nı yaparak başlandı ve netice alınamadı. Nitekim, yine Türkiye’yi idare edenler de “Çok güzel saraylar yaptık, ama adalete duyulan güveni artıracak çok çalışmalar yapmamız lâzım” demek mecburiyetinde kaldılar. (Milliyet, 13 Mayıs 2015)

Anlaşılan, Türkiye’de adaletin hızlı ve adil tecelli etmediği noktasındaki kanaatler yurt dışına da taşmış. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bir konuşmasında şöyle demiş: “Yargıdaki çekişme siyasî çekişmeye benzemiyor. Yargıdaki tartışma diğer meslek grupları arasındaki çatışmaya benzemiyor. Şu yaptığım 4,5 yıl görev süresince bu olaylar gündeme geldiğinden beri yurtdışında oturduğumuz müzakerelerde konuşmalarda bir ya da ikinci sorularda mutlaka yargı içindeki ihtilâf gündeme geliyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma