Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Ramazan müjdesi

Ramazan ayı, rahmeti, bereketi ve müjdeleriyle geldi. Ramazan ayı öncesinde, “Ramazan sevinci dolsun, taşsın” temennisinde bulunmuştuk. Şükürler olsun ki sadece ülkemizden değil; dünyanın...

21 Haziran 2015 | 64 okunma

Ramazan ayı, rahmeti, bereketi ve müjdeleriyle geldi. Ramazan ayı öncesinde, “Ramazan sevinci dolsun, taşsın” temennisinde bulunmuştuk.

Şükürler olsun ki sadece ülkemizden değil; dünyanın değişik ülkelerinden bereketli ve müjdeli haberler alınıyor.

Ramazan’ın güzelliğine güzellik katan bir habere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara’daki Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde 24 saat Kur’ân-ı Kerîm yayını yapan “Kur’ân Radyosu” kurmuş. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Âyet âyet, sûre sûre biz susacağız, Kur’ân konuşacak bu kanalda. Biz de hep birlikte onu dinleme lütfuna, ikramına kavuşmuş olacağız” demiş. 

Elbette bu mânâda yayın yapan yerli ve yabancı radyo ve televizyonlar daha önce de vardı. Bu kervana yeni bir radyonun katılması isabetli olmuş. İnşallah, malayani/boş konuşanların sustuğu ve Kur’ân’ın dinlendiği ve yaşandığı daha güzel ve bereketli Ramazan aylarına da kavuşuruz. 

Ramazan sevincimize sevinç katan güzel haberler sadece ülkemizle ilgili değil. Dünyanın çok değişik ülkelerinden de bu anlamda müjdeli haberler geliyor. Bazılarını paylaşmakta fayda var.

*Guardian gazetesi, Rusya’nın St. Petersburg ve diğer kuzey şehirlerinde güneşin neredeyse hiç batmadığı “beyaz geceler”de oruç tutanları yazmış. Habere göre, St. Petersburg’da yaşayan Müslümanlar, uzun oruç süresini bir test olarak görüyormuş. Düşünün ki oruç süresi 21-22 saat. Yemek ve içmek için sadece 3 saatleri var. Buna rağmen Ramazan ayı onlar için de rahmet, bereket ve duâ ayı. Mevlâm, bu zor imtihanda kolaylıklar ihsan etsin.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma