Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Ramazan sevinci dolsun, taşsın...

Nasip olursa 18 Haziran Perşembe günü oruçlu olacağız. 11 ayın sultanı olarak vasıflandırılan, dua ve Kur’ân ayı Ramazan sevinci, sadece ülkemizde değil, başta diğer İslam ülkeleri...

16 Haziran 2015 | 71 okunma

Nasip olursa 18 Haziran Perşembe günü oruçlu olacağız.
11 ayın sultanı olarak vasıflandırılan, dua ve Kur’ân ayı Ramazan sevinci, sadece ülkemizde değil, başta diğer İslam ülkeleri olmak üzere dünyanın her ülkesinde hissedilecek, fark edilecek.

İslam aleminin durumunu görenlerin, “Bu şartlarda nasıl Ramazan sevinci olsun?” diye sorması mümkündür. Bu soru bir yönüyle de haklıdır. Ancak her türlü sıkıntıya rağmen Ramazan sevincinin yaşanacağı da muhakkaktır.

Ramazan ayı boyunca dünyanın çeşitli ülkelerinden inşallah müjdeli haberler alacağız. Bunun bir işareti İngiltere’den geldi. Haberlere göre, İngiliz hükümeti, Ramazan ayı boyunca ülke genelinde yüzlerce iftar düzenlenmesini teşvik eden “Büyük İftar” projesine destek verme kararı almış.

Haberde şu bilgiler var: İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Toplumlar ve Yerel Hükümetten Sorumlu Bakan Greg Clark’ın başşehir Londra’daki İsmailiye Merkezi’nde düzenlenen faaliyette, ‘Büyük İftar’ projesinin bu yılki açılışını yaptığı bildirildi. Açıklamada, programda konuşan Clark’ın şu ifadelerine yer verildi: ‘İngiliz Müslüman topluluklar, Ramazan boyunca bir kez daha cömertlik ve herkese açıklıklarını ‘Büyük İftar’ aracılığıyla gösterecek. Farklı kültür ve inançlara ait kişiler, ekmek bölmek ve yeni dostluklar kurmak için bu iftarlarda bir araya gelecek.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma