Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Risale-i Nur’u Diyanet de bassın, Genelkurmay da!

Anayasa Mahkemesi, nihayet Risale-i Nur eserlerini ‘devlet tekeli’ne alan kanun hükmünü iptal etti ve gerekçesini yayınladı. Bununla birlikte iptal kararının yürürlüğünü, Resmî...

12 Haziran 2015 | 69 okunma

Anayasa Mahkemesi, nihayet Risale-i Nur eserlerini ‘devlet tekeli’ne alan kanun hükmünü iptal etti ve gerekçesini yayınladı.
Bununla birlikte iptal kararının yürürlüğünü, Resmî Gazete’de yayınlanmasından bir yıl sonraya erteledi. ‘Devlet tekeli’nin iptal edilmesine rağmen uygulamanın ertelenmesinin ‘hikmeti’ ayrıca konuşulmayı hak ediyor, ama ‘devlet tekeli’nin Anayasa’ya aykırı bulunup iptal edilmiş olması başlı başına isabetli bir karar olmuştur.

Herkesin gördüğü ve bildiği üzere Yeni Asya, bu hususta büyük bir mücadele ortaya koydu. Neredeyse bir buçuk yıl önce başlatılan ‘bandrol engeli’ sonrasında Risale-i Nur eserlerinin basılması fiilen engellendi. Devamında bu eserlerin yayın hakkı, kanun çıkarılmak suretiyle ‘devlet’e verildi. Hem bandrol yasağına, hem de yayın haklarının ‘devlet’e verilmesine her adımda itiraz ettik. Ne var ki, Türkiye’yi idare edenler bu haklı itirazları dikkate almadı. Tabiî ki bu hususta, ‘dostlarımız’ın da kabahati vardır. İktidarı bu yanlışa onların yanlış yorum ve değerlendirmeleri sürükledi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma