Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Vay başıma, vay yetimlerime!

Türkiye’nin terörle mücadelesi başlı başına tartışılması gereken bir konu. Kanlı terör örgütleriyle, neredeyse yarım asra yaklaşan bir mücadele devam ediyor. Bu mücadele esnasında yapılan...

03 Nisan 2016 | 119 okunma

Türkiye’nin terörle mücadelesi başlı başına tartışılması gereken bir konu.
Kanlı terör örgütleriyle, neredeyse yarım asra yaklaşan bir mücadele devam ediyor. Bu mücadele esnasında yapılan bazı hataların bedelini de yine milletimiz ödemek durumunda kalmış bulunuyor.

“Çözüm süreci”nin sona erdirilmesiyle birlikte, terörle mücadelede yeni bir ‘metod’ uygulanıyor. Mahalleler ya da ilçeler kontrol altına alınıyor ve haftalar süren sokağa çıkma yasağı esnasında mahalleler teröristlerden temizleniyor. Bu temizliğin ne ölçüde isabetli olduğu muhtemelen önümüzdeki aylarda ya da yıllarda anlaşılacak. Hem güvenlik kuvvetleri hem de bu ilçelerde yaşayanlar bakımından ne gibi sıkıntılar çekildiğini tam olarak bilemiyoruz. İlçeleri ziyaret eden gazetecilerin haber ve notlarına bakılırsa, bazı vatandaşların da mağdur olduğu anlaşılıyor.

Şırnak’ın İdil ilçesinde yaşayanlar, “Ne oluyorsa biz fakir fukaraya oluyor” demişler. Bir gazetecinin notlarını özetleyerek aktaralım: “Günler süren operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı ardından, sabahın ilk saatlerinde İdil… Şırnak’a bağlı ilçenin merkezi oldukça sessiz. Cadde ve sokaklarda tek tük insanlar karşıma çıkıyor. İlk olarak merkezdeki belediye binasına gidiyorum. Bina, çatışmalar sırasında epey hasar görmüş.

26 bin 500 nüfusu olan İdil’de yasak başladıktan sonra birkaç bin ilçe sakini insanın kaldığı söyleniyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma