Fatma Barbarosoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Eski hurafeleri yeni kostümlerle sahnelemek...

-İyilerle kötüler, lüzumlularla lüzumsuzlar, beyazlarla siyahlar, çalışkanlarla tembeller... Tarih boyunca devam eden kategorilere yenilerini eklememiz gerekiyor mu, yoksa yeni fenomenleri ufak bir güncelleme yaparak eski kategorilere dahil...

05 Temmuz 2024 | 1.380 okunma

-İyilerle kötüler, lüzumlularla lüzumsuzlar, beyazlarla siyahlar, çalışkanlarla tembeller... Tarih boyunca devam eden kategorilere yenilerini eklememiz gerekiyor mu, yoksa yeni fenomenleri ufak bir güncelleme yaparak eski kategorilere dahil mi etmeliyiz?

-Nasıl yani hocam, tam olarak ne demek istediniz?

-“Tam olarak” dediniz... Neden tam olarak dediniz?

-Yani öylesine hocam.

-Öylesine diye bir şey yok. Tam olarak diyorsunuz çünkü alt benliğinizde hiçbir şeyin başka bir şeyi tam olarak kuşatamayacağını düşünüyorsunuz. Biraz ondan biraz bundan. Potpori. Biraz hakikat mecmuası. Biraz gerçeklik.

-Madem hiçbir şeyi tam olarak kuşatamayacağımızı düşünüyoruz o halde niye “tam olarak” diye bir ifade ortaya koyuyoruz hocam!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zaman aynı kalpler farklı: Birinden nur akıyor ötekinden kir ve irin... 13 Eylül 2024 | 203 Okunma Geçmişte bir gün... 06 Eylül 2024 | 143 Okunma Cenaze selfisi ve yeni insan: Phono Sapiens 30 Ağustos 2024 | 1.394 Okunma Zaruret miktarı bahsine masal sosyolojisi üzerinden giriş denemesi 23 Ağustos 2024 | 198 Okunma “Hepimiz kadınız...” 16 Ağustos 2024 | 115 Okunma