Fatma Barbarosoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Zaruret miktarı bahsine masal sosyolojisi üzerinden giriş denemesi

Aşağıda okuyacağınız metin, telefon konuşmama tanık olan L.’nin sorularına ve onlara verdiğim cevaplara dayanıyor. Yeni Şafak İnternet servisi için Ersin Çelik Beyefendi’den şöyle bir mesaj...

23 Ağustos 2024 | 0 okunma

Aşağıda okuyacağınız metin, telefon konuşmama tanık olan L.’nin sorularına ve onlara verdiğim cevaplara dayanıyor.

Yeni Şafak İnternet servisi için Ersin Çelik Beyefendi’den şöyle bir mesaj gelmişti: “Yeni Şafak’ta yayınlanan köşe yazılarının seslendirilmesinde yapay zekâ destekli teknolojiye geçiyoruz... Önceliğimiz, yazıları yazarlarımızın kendi sesinden yayımlamak olacak...”

Bunun üzerine Ersin Bey’den düşünmek için iki gün mühlet istedim. Mühletin sonunda teknolojiyi zaruret miktarı kullanmaya dikkat ettiğimi, yazılarımın benim sesim olmadan seslendirilebileceğini söyledim.

Cevap vermeden önce birkaç arkadaşımla istişare ettiğim için o arkadaşlardan biri nihai kararımı verip vermediğimi sordu telefon konuşmamız esnasında. Onunla konuşurken konu yine zaruret miktarına geldi dayandı. Telefon konuşmasını dış mekânda yaptığım için İlahiyat mezunu, halen sosyoloji ikinci sınıf öğrencisi olan L., yanıma gelip oturabilir miyim diyerek izin istedi; bendenize sorular sordu. Onun sorduğu soruları ve benim ona verdiğim cevapları eve geldikten sonra kaleme alıp dikkatinize sunmayı uygun gördüm. Buyurun:

“Konuşmanıza kulak misafiri oldum. Teknolojiyi zaruret...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zaman aynı kalpler farklı: Birinden nur akıyor ötekinden kir ve irin... 13 Eylül 2024 | 203 Okunma Geçmişte bir gün... 06 Eylül 2024 | 143 Okunma Cenaze selfisi ve yeni insan: Phono Sapiens 30 Ağustos 2024 | 1.394 Okunma Zaruret miktarı bahsine masal sosyolojisi üzerinden giriş denemesi 23 Ağustos 2024 | 198 Okunma “Hepimiz kadınız...” 16 Ağustos 2024 | 115 Okunma