Fehmi Koru Fehmi Koru

AK Parti yeni ortak arayışında; MHP onu bırakır mı?

‘‘Demokrasi sandıktan ibaret değildir’’ diyenler elbette haklılar, ancak sandık da politikacılara demokrasiyi hatırlatması bakımından ihmale gelmeyen önemde. Yerel seçimin üzerinden sadece 2,5 ay geçmesine...

15 Haziran 2024 | 1.356 okunma

‘‘Demokrasi sandıktan ibaret değildir’’ diyenler elbette haklılar, ancak sandık da politikacılara demokrasiyi hatırlatması bakımından ihmale gelmeyen önemde.

Yerel seçimin üzerinden sadece 2,5 ay geçmesine rağmen siyaset zemininde taşların yerinden oynadığını hissedebiliyoruz.

Her şeyden önce, seçimden birinci parti olarak çıkan CHP’ye ve partinin yeni genel başkanı Özgür Özel’e güven geldi. Aradan geçen günler boyunca Özel’in çerçevesini belirlediği konular ekseninde bir gündem tartışılıyor. Ekonomik sıkıntılar gündemin merkezinde yer aldığı gibi, yargının kapsama alanında bulunan konulardaki yanlışlıklar da daha görülür hale geldi.

Bu yadsınamaz bir yeni durum.

Daha önemlisi, iktidar ittifakının seçimden sonra sergilediği yalpalamalar…

En son, iktidarın küçük ortağı MHP’nin genel başkanı Devlet Bahçeli, iktidar ortağından duyduğu rahatsızlığı, ‘‘Hodri meydan’’ anlamına gelen bir çıkışla ifade etti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Barışa en yakın nokta terörün saldırdığı andır 25 Ekim 2024 | 238 Okunma Terör böyle günlerde hep başını çıkarır 24 Ekim 2024 | 1.804 Okunma Neden böyle oldu, bu durum fırsat olabilir mi? 22 Ekim 2024 | 5.820 Okunma Solcuları okur ve dinlerken, bir eski TKP’li racon kesiverdi 20 Ekim 2024 | 1.471 Okunma DEM eş-başkanları: “Süreç yol temizliği ile başlamalı” 18 Ekim 2024 | 363 Okunma