Fehmi Koru Karar Gazetesi

Avrupa ayrılıkçı terörü bitirdi; sıra bizde mi?

Devlet Bahçeli’nin DEM partililer ile el sıkışması ve ardından Abdullah Öcalan’a dönük PKK’ye silah bıraktırma çağrısıyla başlayan tartışmaları ilgiyle izliyorum. Konuya...

18 Ekim 2024 | 0 okunma

Devlet Bahçeli’nin DEM partililer ile el sıkışması ve ardından Abdullah Öcalan’a dönük PKK’ye silah bıraktırma çağrısıyla başlayan tartışmaları ilgiyle izliyorum.

Konuya yaklaşım açısından, siyasiler ile yorumcular ayrı cephelere savrulmuş görünüyorlar.

Yandaşlık ortadan kalktı. Muhalefet de öyle. Buna karşılık, ülkenin en çetrefilli sorunu karşısında, siyasiler büyük çoğunluğuyla ‘çözümden yana’ tavır almaktalar, yorumcular ise genellikle girişime karşı çıkıyor. Bir “Sakın ha” demedikleri kaldı.

MHP lideri Bahçeli’nin çıkışını iktidar ortağı AK Parti’nin genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onun söylediklerine destek çıkan sözleri izledi. İktidarın her yaptığını eleştirmesine alıştığımız CHP’de, yeni genel başkan Özgür Özel, girişime sahip çıkarak şaşırttı.

DEM partililere gelince… İlk ‘çözüm süreci’ başarısız kaldığında, sonrasında...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM eş-başkanları: “Süreç yol temizliği ile başlamalı” 18 Ekim 2024 | 67 Okunma Avrupa ayrılıkçı terörü bitirdi; sıra bizde mi? 18 Ekim 2024 | 280 Okunma İlk sürecin nesi kötüydü de... 17 Ekim 2024 | 825 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan işareti verdi; bakanlar değişecek… 15 Ekim 2024 | 2.441 Okunma Bir köfte-severin zor günleri… 13 Ekim 2024 | 1.842 Okunma