Fehmi Koru Karar Gazetesi

Demirel’e rahmet okutturan bir durum var ve CHP bunun farkında değil...

Siyasi hayatımızın vazgeçilmezlerinden Süleyman Demirel’in literatürümüze kazandırdığı “Dün dündür, bugün de bugün” sözü, kıymeti daha da artarak...

11 Ekim 2024 | 0 okunma

Siyasi hayatımızın vazgeçilmezlerinden Süleyman Demirel’in literatürümüze kazandırdığı “Dün dündür, bugün de bugün” sözü, kıymeti daha da artarak, varlığını günümüzde sürdürüyor.

MHP’nin bu alandaki kıvraklığını, uzun bir süre şiddetle karşı çıktıkları ‘başkanlık sistemi’ konusunda yaşayarak öğrenmiştik. Sistem değişikliği talebi yüzünden hiç hoşlanmadıkları ve bunu da liderlerinin ağzından en ağır sözcüklerle ifade ettikleri Tayyip Erdoğan’a, “Gelin sistemi birlikte değiştirelim” diyebilmişlerdi.

Aynı MHP yine benzer bir kıvraklıkla karşımızda.

Kısa süre öncesinde, kapatılmasını, milletvekillerinin maaşlarının kesilmesini talep ettikleri DEM ile beklenmedik bir yakınlaşma MHP’den gelebildi.

MHP’nin başlattığı değişim korosuna hiç vakit geçirmeden AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

DEM partililer şaşkın, ancak onlar da derhal toparlanıp kendilerine yeniden ‘müzakere’ yolu açılacağı beklentisine girdiler.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir köfte-severin zor günleri… 13 Ekim 2024 | 1.301 Okunma Demirel’e rahmet okutturan bir durum var ve CHP bunun farkında değil... 11 Ekim 2024 | 2.387 Okunma Tüfek mertliği bozmuştu, yapay zeka canlar yakıyor 10 Ekim 2024 | 1.084 Okunma Gazze savaşında bir yıl geride kaldı; savaş nasıl bitirilebilir? 08 Ekim 2024 | 2.391 Okunma “Gürültü çıkarmayın beyler, savaşıyoruz…” 06 Ekim 2024 | 1.531 Okunma