Fehmi Koru Fehmi Koru

İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bakanlar kurulu toplantısı ardından, müjdeyi verdi: “Bizim telkinlerimizle Hamas’ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail...

07 Mayıs 2024 | 1.137 okunma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bakanlar kurulu toplantısı ardından, müjdeyi verdi: “Bizim telkinlerimizle Hamas’ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır.” 

Hamas ateşkesi kabul etmiş, sıra İsrail’de demek ki…

Neredeyse eşzamanlı olarak, ajanslar da, Mısır ve Katar’ın arabuluculuğu ile kotarılan ateşkesi, Hamas’ın kabul ettiği haberini geçmekteydi.

Hemen ardından, ekranlara, çoğu epeydir Gazze’nin güneyine sıkışmış Filistinlilerin habere sevinçli tepkileri yansıdı.

Sevinmeleri doğal. Gazze’de en az 15 bini çocuk olmak üzere 40 binden fazla Filistinli’nin hayatını kaybettiği savaşın nihayet sona erecek olması, bizler için de sevindirici.

Haberler orada durmadı ama. İsrail ordusunun neredeyse bir aydır kapısında beklediği Refah’a doğru ilerlediği dünya medyasından duyuruldu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk sürecin nesi kötüydü de... 17 Ekim 2024 | 806 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan işareti verdi; bakanlar değişecek… 15 Ekim 2024 | 2.437 Okunma Bir köfte-severin zor günleri… 13 Ekim 2024 | 1.839 Okunma Demirel’e rahmet okutturan bir durum var ve CHP bunun farkında değil... 11 Ekim 2024 | 2.416 Okunma Tüfek mertliği bozmuştu, yapay zeka canlar yakıyor 10 Ekim 2024 | 1.087 Okunma