Fehmi Koru Karar Gazetesi

Kayseri’de olan ‘Varan 1’ mi? Kışkırtma yerli mi, yabancı mı?

Kayseri’de yaşattırılan kitlesel hınç görüntüsü beni şaşırttı. Suriye’deki savaş yüzünden ülkemize sığınmış sayıları milyonlarla ifade edilen kişilere...

04 Temmuz 2024 | 3.208 okunma

Kayseri’de yaşattırılan kitlesel hınç görüntüsü beni şaşırttı.

Suriye’deki savaş yüzünden ülkemize sığınmış sayıları milyonlarla ifade edilen kişilere karşı rahatsızlık duyanların varlığından elbette haberdarım.

Medyada ve sosyal medyada Suriye karşıtlığını körükleyenler olduğunu da biliyorum.
Yalnızca göçmen karşıtlığı üzerinden siyaset yapan, o sayede ihmal edilmeyecek sayıda oy almayı başaran yeni partiler var ve bunu iki seçim sayesinde öğrendim.

Peki de neden şaşırmış olabilirim?
Olayın Kayseri gibi ticari özellikleri baskın, eğitim düzeyi yüksek insanların ağırlık taşıdığı, sanayileşmiş bir kentte meydana gelmesi beni şaşırttı.

Refah Partisi’nin seçimden birinci parti çıktığı 1995 yılı sonrasında “Türkiye’de ne oluyor?” merakına kapılan yabancı gazeteciler ve araştırmacılar Kayseri’ye uğramış ve oradaki izlenimlerini ‘Modernizme karşı Neo-Kalvinist bir yaklaşım’ olarak sunmuşlardı.

Ticaretin ön planda geldiği bir kent anlamında…
Kayseri AK Parti’nin en güçlü olduğu illerden…

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD Ortadoğu’da savaşmıyor ama savaştırıyor… 04 Ekim 2024 | 1.812 Okunma Netanyahu’nun ‘nihai çözüm’ planı tutuyor mu? 03 Ekim 2024 | 965 Okunma Netanyahu bütün dünyayı yangın yerine çevirebilir 01 Ekim 2024 | 1.717 Okunma CHP’liler iktidar rüyası görüyorlar, ama… 29 Eylül 2024 | 2.659 Okunma Yeni hedef: Dış politikada imkansızı başarmak… 27 Eylül 2024 | 2.637 Okunma