Fuat Uğur Gazeteoku

Bayram bitti, artık Mehmet Şimşek rüzgârı esecek! Sürprizlere hazır olun…

Seçim öncesi kabinede hayli gergin bir süreç yaşandı. Bunu içeriden aldığım bilgilerle yazıyorum. Memurlara yapılan seyyanen zamdan SGK emeklilerinin mahrum bırakılmasının sebep olduğu...

16 Nisan 2024 | 7.991 okunma

Seçim öncesi kabinede hayli gergin bir süreç yaşandı.

Bunu içeriden aldığım bilgilerle yazıyorum.

Memurlara yapılan seyyanen zamdan SGK emeklilerinin mahrum bırakılmasının sebep olduğu adaletsizlik, çoğunluğu en az ücret alan emeklilerin oy kullanmaması, kullananların da oylarını diğer partilere aktarması seçim sonuçlarına yansıdı.

İşin fenası bunun böyle olacağı yılların kurdu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kolaylıkla tahmin ediliyordu. Zaten önüne getirilen anketler gerçeği apaçık ortaya koyuyordu.

KOPMA NOKTASINA GELEN İLİŞKİ VE ERDOĞAN’IN ZOR TERCİHİ

Erdoğan son kritik dönemeçte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i hayli zorladı “Bir şeyler yap, bu sorunu çözelim” diye. Ama Bakan Şimşek direndi. Öyle ki kabinede yaşanan gerginlik, seçime 15 gün kala Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki ilişkiyi koparmasa da çok tehlikeli bir noktaya taşıdı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şiddeti kaynağında kurutmak; KIRIK PENCERE YÖNTEMİ 10 Ekim 2024 | 1.527 Okunma Çocuklar Tarkan’ın umurunda bile değilsiniz 08 Ekim 2024 | 135 Okunma Yabancı okullar, BEYİN GÖÇÜ ve efendilerine dönüşmek isteyen melezlerin atipik sürü davranışı 18 Nisan 2024 | 50 Okunma Bayram bitti, artık Mehmet Şimşek rüzgârı esecek! Sürprizlere hazır olun… 16 Nisan 2024 | 7.992 Okunma İsrail’le ticaret ve “Jet gibi açıklama” 11 Nisan 2024 | 2.705 Okunma