Üzerinden birkaç gün geçti, artık hepiniz biliyorsunuz.
Oyuncu Beren Saat Ankara’daki Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde, iklim için nasıl bir “hizmet” yaptıysa artık orası meçhul, “İklim Elçisi” seçilmiş, ardından “Müsilaj ve başörtüsü” üzerinden tuhaf metaforlarla dolu, telefonundan okuduğu bir konuşma yapmıştı.
Konuşmanın tamamı ise yalan ve bilgisizlikle malûldü. Bu sözlerin nasıl bir cehalet eseri olduğunu anlatmak isterdim ama takdir edersiniz ki bu, bir vakit israfı. Konuşmada ilgimi çeken ise sadece “Başörtüsü-müsilaj-peruk”lu giriş ve sonuç cümleleri:
“Öğrencilik dönemimde başörtüsünün üstüne peruk takmak zorunda kalan sınıf arkadaşlarım oldu ve geçen yıllar içinde eğitim eşitliğinin sağlanmasına hepimiz çok sevindik (…) Müsilaj bir üniversite öğrencisinin aydınlık zihninin üzerini kaplamaya çalışan başörtüsü üzeri peruk gibi berrak denizin üzerinde duruyor."
Beren Saat’in, geçmişe göndermede bulunup, başörtüsü mağduriyeti yaşayan ve peruk takmak zorunda kalan arkadaşlarıyla ilgili üzüntülerini açıkladığı ve “çevreciliğinden” yola çıkarak Marmara’daki müsilajı başörtüsü üzerine takılan peruğa benzettiği konuşmasının tuhaf ve ilginç çağrışımları oldu bende. Sebebi de yine aynı Zirve’de yanında olan, onun gibi “İklim Elçisi” olarak vazifelendirilen zevci Kenan Doğulu.
28 ŞUBAT’IN “VAZİFE ADAMI” KENAN DOĞULU
Kenan Doğulu aslında “Vazife Adamı”dır.
Şimdi kadınların giysilerinin siyasete malzeme yapıldığını söyleyecek kadar kolay yalan söyleyebilen biri olarak Beren Saat, eşi Kenan Doğulu’nun, başörtüsü yasaklarının uygulandığı, üniversite kapılarındaki kız öğrencilerin polisler tarafından yerlerde sürüklendiği, okullarından atıldığı dönemin; yani 28 ŞUBAT DARBESİ SÜRECİNİN ŞARKICISI olduğunu da biliyor mu acaba?