Fuat Uğur Gazeteoku

Kim bu AK Parti’deki NEO-LİBERALLER?

Mehmet Uçum Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili. Bir anlamda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hukuki ve siyasi konulardaki fiili sözcülerinden...

06 Nisan 2024 | 4.499 okunma

Mehmet Uçum Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili. Bir anlamda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hukuki ve siyasi konulardaki fiili sözcülerinden biri. Birkaç yıldır Mehmet Uçum’un yaptığı açıklamaların, Cumhurbaşkanı’nın onayından geçmiş, onun iradesini yansıtan sözler olduğunu artık bilmeyen kalmadı.

Van’da mazbata abukluğuna yol açan kripto hukuki madrabazlıklar üzerine aportta bekleyen PKK ve onun legal görünümlü “siyasal” uzantılarının başlattıkları sokak çatışmalarının diğer şehirlere de yayılması üzerine Mehmet Uçum 3 Nisan günü bir açıklama yaptı ve bunu X’te paylaştı.

Paylaşımda yazılanlar, olan biteni farklı biçimde okumaya kalkışanlara ciddi bir İHTAR niteliği taşımaktaydı:

“Bu seçim sonuçlarını Türkiye’yi batının egemen güçlerine teslim edilme koşullarını oluşturduğu şeklinde okuyanlara Milli Devlet iradesi haddini bildirir. Van süreci tamamen hukuki bir süreç olarak yaşandı. Ama bu hukuki süreci daha tamamlanmadan “ayaklanma” çağrılarıyla istismar eden terör örgütünü ve legal görünümlü uzantılarını meşrulaştırmaya çalışanların Devlet de Toplum da farkında. Muhalefetin tüm aktörlerinin ve daha çarpıcısı İKTİDAR İÇİNDE YER ALDIĞI KABUL EDİLEN VE NEO LİBERAL ZEHİRLE ZİHİN DÜNYALARINI BATICILIĞA TESLİM ETMİŞLERİN Van olayında aldıkları tutumların kaydedildiğini de herkes fark eder.”

Açıklamanın tamamı X’te var, isteyen okuyabilir. (*)

KİM ONLAR?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şiddeti kaynağında kurutmak; KIRIK PENCERE YÖNTEMİ 10 Ekim 2024 | 1.527 Okunma Çocuklar Tarkan’ın umurunda bile değilsiniz 08 Ekim 2024 | 135 Okunma Yabancı okullar, BEYİN GÖÇÜ ve efendilerine dönüşmek isteyen melezlerin atipik sürü davranışı 18 Nisan 2024 | 50 Okunma Bayram bitti, artık Mehmet Şimşek rüzgârı esecek! Sürprizlere hazır olun… 16 Nisan 2024 | 7.992 Okunma İsrail’le ticaret ve “Jet gibi açıklama” 11 Nisan 2024 | 2.705 Okunma