Fuat Uğur Gazeteoku

Seçim öncesi Mehmet Şimşek’i çılgına çeviren kamu bankası Genel Müdürü ne yaptı?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrası toplanan MYK’da yaptığı konuşma neredeyse tam metin medyaya “sızdırıldı” diyeceğim ama adeta servis edildi. Bu konuşmayı uzun uzun...

03 Nisan 2024 | 394 okunma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrası toplanan MYK’da yaptığı konuşma neredeyse tam metin medyaya “sızdırıldı” diyeceğim ama adeta servis edildi. Bu konuşmayı uzun uzun yazmayacağım. Sadece şu kısmını alıntılamak istedim:

“Nerede bir EKSİK, HATA, KASIT veya İHANET varsa, üzerine gitmek boynumuzun borcudur. Diğer türlü, Allah korusun, daha büyük felaketlerin, daha sarsıcı kayıpların yaşanmasına mâni olamayız.”

Yukarıda büyük harflerle işaretlediğim kelimeler yaşadığım son iki olay için son derece önemli.

Başlıkta ipucunu verdiğim konuya geçeceğim ama önce diğer olaya kısaca değinmek istiyorum. Çünkü her iki konu da dönüp dolaşıp AK Parti ve hükümet bürokrasisine dayanıyor.

Van Belediye Başkanı seçilen ve seçilme yeterliği olmadığı, “nedense” seçimden sonra “tespit edilen” DEM Parti Adayı Abdullah Zeydan'a mazbatası teslim edilmedi, yerine AK Parti adayına verildi belediye başkanlığı. PKK’lılar derhal olayları başlattılar ve şiddet eylemlerini diğer şehirlere de yaydılar.

Hukukçu ve eski MKYK üyesi Mücahit Birinci yazmış.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şiddeti kaynağında kurutmak; KIRIK PENCERE YÖNTEMİ 10 Ekim 2024 | 1.527 Okunma Çocuklar Tarkan’ın umurunda bile değilsiniz 08 Ekim 2024 | 135 Okunma Yabancı okullar, BEYİN GÖÇÜ ve efendilerine dönüşmek isteyen melezlerin atipik sürü davranışı 18 Nisan 2024 | 50 Okunma Bayram bitti, artık Mehmet Şimşek rüzgârı esecek! Sürprizlere hazır olun… 16 Nisan 2024 | 7.992 Okunma İsrail’le ticaret ve “Jet gibi açıklama” 11 Nisan 2024 | 2.705 Okunma