Funda Karayel Sabah Gazetesi

Refik Anadol’un yapay zeka ile doğa resitali

Ünlü medya sanatçısı Refik Anadol, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 79. oturumunda, dünya liderlerinin bir araya geldiği önemli zirvede, çevreyi koruma konusundaki farkındalığı...

22 Eylül 2024 | 0 okunma

Ünlü medya sanatçısı Refik Anadol, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 79. oturumunda, dünya liderlerinin bir araya geldiği önemli zirvede, çevreyi koruma konusundaki farkındalığı artıracak çığır açan bir yapıtla karşımıza çıkıyor.
Bodrum'da kendisiyle son görüştüğümüzde, "Çok güzel işler var ufukta ama açıklayamıyorum" demişti. Meğer bahsettiği buymuş! "Large Nature Model: Coral" adlı bu yapıt, yapay zeka tarafından oluşturulmuş eşi benzeri görülmemiş bir mercan resitali sunuyor.




Bu devasa enstalasyon, 100 milyon mercan görüntüsü üzerinde eğitilmiş bir makine öğrenimi algoritması kullanarak okyanuslarımızın genişliğini ve karmaşıklığını gözler önüne seriyor. Anadol'un yapıtı, çevre tahribatının sonuçlarını aydınlatmakla kalmıyor, aynı zamanda yenilikçi çözümler için ilham verici bir çağrı yapıyor.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Melissa...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Refik Anadol’un yapay zeka ile doğa resitali 22 Eylül 2024 | 15 Okunma Savaşlar ve sorunlar yine BM’nin gündeminde 21 Eylül 2024 | 29 Okunma Ruh sağlığı mı, madalya mı? Sporcuların medya ile imtihanı 15 Eylül 2024 | 29 Okunma Logolu kıyafetler güneş gözlüğü yasak! 14 Eylül 2024 | 186 Okunma Bir yaz raporu: Bodrum 2024 08 Eylül 2024 | 94 Okunma