İbrahim Karagül
İbrahim Karagül Yeni Şafak Gazetesi

Cerablus’tan Çukurca’ya: PKK/PYD ile savaş işgalcilerle savaştır

Çukurca, Aktütün, Şemdinli hattında terörle mücadele değil, bir tür savaş yürütülüyor. 7 Haziran seçimleri sonrası Cizre, Silopi, Nusaybin çevresinde yürütülen operasyonlar nasıl...

09 Eylül 2016 | 6.213 okunma

Çukurca, Aktütün, Şemdinli hattında terörle mücadele değil, bir tür savaş yürütülüyor. 7 Haziran seçimleri sonrası Cizre, Silopi, Nusaybin çevresinde yürütülen operasyonlar nasıl terörle mücadele değil, işgal senaryolarına direniş ise, bu bölgeleri “yabancı unsurlar”dan temizleme mücadelesi ise, günlerdir Çukurca çevresinde de işte bu “yabancı unsur”lar temizleniyor.
Haziran seçim sonuçları üzerinden Türkiye'yi rehin almaya dönük siyasi operasyonlar yürütülürken, PKK'nın ülkeyi güneyden vurması nasıl çokuluslu bir proje olarak öne çıkarılmışsa, Fırat Kalkanı Operasyonu'na karşı da Türkiye'yi yine içeriden vurmaya dönük bir çokuluslu bir plan devreye sokulmuştur.
K. Irak-Akdeniz Koridoru, Karadeniz'e kapı açmak
Şehirlerimizi vuran terör dalgaları Türkiye'yi durdurmaya yetmemiş olmalı ki, Suriye PKK'sı PYD'nin sınırın Suriye tarafından çevreleme hesapları yetmemiş ki, tehdit ve saldırı dalgaları Irak-İran sınırlarından servis edilir olmuştur.
Tam da bu çerçevede, Kuzey Irak-Akdeniz Koridoru ile Karadeniz'e kapı açma hesaplarının enerji koridorlarına bağlı jeopolitik hesaplar açısından inceden inceye düşünülmesinin zarureti ortadadır.
Bu hesaplar hiçbir şekilde bölgedeki etnik meselelerle alakalı değildir, 21. yüzyıla dönük çokuluslu planların parçasıdır. Suriye-Irak haritasını yeniden çizenlerin “Türkiye cephesi”ne dair planlarıdır. Bu planlar ise, ağırlıklı olarak müttefiklerimizin planlarıdır.
Yüzyılın başında aynı bölgede, aynı oyunlar
Hatırlarsanız, yirminci yüzyıl başlarında yine aynı bölgede benzer bir harita oyunu oynandı ve bizler o oyunu kaybetmiştik. Kafkaslar, Doğu Anadolu, Musul-Kerkük-Basra hattında o günlerde neler yaşandı, hatırlamakta fayda var. Çünkü o oyun da enerji-güvenlik stratejilerine göre biçimlenmişti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devletleri KKTC’yi sattı mı? “Orta Koridor’u kim sabote ediyor? İsrail, Atina’yı ve CHP’yi Türkiye ile savaşa soktu. EGE’deki adalar bir haftada el değiştirir! 18 Nisan 2025 | 6.433 Okunma İsrail’i “güçle” terbiye etme zamanı gelmişken, Gazze’yi boşaltıp İsrail’i kurtarmaya mı çalışalım! Buna “hicret” mi diyelim! Bu haliyle hicret haramdır! İngiltere için, ABD için, İsrail için “cihad” edenleri de gördük biz! 15 Nisan 2025 | 2.733 Okunma Beş yüz yıllık Batı düzeni bitti. ABD-Çin savaşı son sahne olur. Türkiye’nin kanatları geniş: Bir ucu Asya, bir ucu Afrika. O “Süper Kuşak” kurulacak. Tam bu sırada: CHP “iç isyan” başlattı. PKK gibi tasfiye edilecek. Türkiye durdurulamaz! 11 Nisan 2025 | 2.041 Okunma Artık Türk-İsrail savaşı kaçınılmaz. Doğrudan askeri karşılık görecek. Batı gücü parçalandı, Türkiye İsrail’in sınırlarına yerleşecek. Bizim haritamızda yeri yok! Türkiye’nin önünde diz çökecek. 08 Nisan 2025 | 4.700 Okunma Türkiye İsrail’i boykot etti, CHP Türkiye’yi boykot etti. Milletin sabrını zorluyorsunuz. Aslında siz iç savaş istiyorsunuz. CHP artık siyasi parti değildir, Türkiye ile savaşan örgüttür. Bir iç tehdittir! “İç işgalci”dir! Enkaz altında kalacaksın Özgür! 27 Mart 2025 | 1.758 Okunma