İbrahim Kiras Karar Gazetesi

70 yıllık ittifakı çatırdatan ihtilaf

Amerikan yönetimiyle Barış Pınarı Harekatı’na son vermeye yönelik vardığımız uzlaşmaya ve imzaladığımız anlaşmaya rağmen Temsilciler Meclisi üzerinden gelen son hamle haksız olduğu kadar iki tarafın da zarar göreceği bir yolu açabilecek olması bakımından tehlikeli bir adım.

31 Ekim 2019 | 6.418 okunma

1915 olaylarıyla ilgili karar metni yalana ve kara propagandaya dayalı malum tarih çarpıtması olarak müflis tüccarın eski defterleri karıştırması kabilinden bir girişim ve fazla da ciddiye alınmaya değmez bir konu. Ne var ki Barış Pınarı harekatının Amerikan çıkarlarına zarar verdiği iddiasıyla Türkiye’ye yönelik mali, adli ve siyasi yaptırımlar öngören yasa tasarısı ciddiye alınmak durumunda. İki ülke arasında yaklaşık 70 yıldır iyi kötü devam eden ittifak ilişkisinin karşı karşıya geldiği en büyük kriz bu. 

Meselenin bu noktaya gelmesinde bizim de hatalarımızın ve ihmallerimizin rolü var elbette ama ABD’nin son yıllarda NATO ittifakına yaklaşımındaki değişimle birlikte bize dayattığı ilişki standartlarındaki düşüşün rolü burada daha büyük. Dolayısıyla konuya iki açıdan bakmakta fayda var. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasetin insani boyutu unutulmamalı 05 Nisan 2025 | 227 Okunma Muhalefet ne kadar farkında iktidar ne kadar farkında 03 Nisan 2025 | 134 Okunma Mahalle hukuku 27 Mart 2025 | 243 Okunma Niçin? 25 Mart 2025 | 351 Okunma İktidarsever vatanseverlik 22 Mart 2025 | 134 Okunma