İbrahim Kiras Karar Gazetesi

Çorba dağıtan devlet mi deprem önlemi alan mı?

Tartışma sosyal medyadan çıktı. Elazığ’dan deprem haberinin geldiği akşam galiba Kızılay için yardım çağrıları başlayınca kimilerinin aklına 20 yıldır devlet tarafından vatandaşlardan toplanan deprem vergileri geldi.

28 Ocak 2020 | 2.351 okunma

“O paralar ne oldu” diye soranlar görüldü. Keza bugüne kadar depreme hazırlık yolunda kayda değer bir iş yapılmamış olduğu da bu vesileyle bir kere daha hatırlandı. Ülkemizin bir deprem felaketiyle karşılaştığı saatlerde bu konunun gündeme gelmesi anormal olmasa gerek!

Çünkü artık hepimiz biliyoruz ki “deprem öldürmez, depreme uygun olmayan yapılar öldürür.” Mesela Japonya’da bizdekinden daha şiddetli depremler gerçekleşmesine rağmen bunlarda nadiren can kaybı oluyor. Deprem riski altındaki bir bölgedeki yapıların depreme uygun olup olmaması devletin sorumluluğu altında bir konu. Dolayısıyla vatandaşın “neden önlem alınmadı” diye sormaya hakkı vardır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasetin insani boyutu unutulmamalı 05 Nisan 2025 | 227 Okunma Muhalefet ne kadar farkında iktidar ne kadar farkında 03 Nisan 2025 | 134 Okunma Mahalle hukuku 27 Mart 2025 | 243 Okunma Niçin? 25 Mart 2025 | 351 Okunma İktidarsever vatanseverlik 22 Mart 2025 | 134 Okunma