İbrahim Kiras Karar Gazetesi

İktidarımız söz konusuysa Gazze de bir yere kadar!

Gazze’de yaşananlar tarihin gördüğü en büyük facialardan biri. Dünyanın gözü önünde neredeyse bir yıldan bu yana kadınlar, çocuklar, yaşlılar başta olmak üzere sivil halk birer...

17 Eylül 2024 | 0 okunma

Gazze’de yaşananlar tarihin gördüğü en büyük facialardan biri. Dünyanın gözü önünde neredeyse bir yıldan bu yana kadınlar, çocuklar, yaşlılar başta olmak üzere sivil halk birer birer katlediliyor. İsrail’in vahşetini dünyaya duyurmak amacıyla burada bulunan gazeteciler ve halka yardım ulaştırmak isteyen aktivistler de kasıtlı şekilde hedef alınarak öldürülüyor.

Son olarak Ayşenur Eygi isimli -aynı zamanda ABD vatandaşı da olan- bir Türk kızı İsrail askerlerince öldürüldü. Üniversite eğitimini bu yıl bitiren Ayşenur daha lise yıllarında ABD’deki sosyalist hareket içinde yer almış, “Black lives matters” eylemlerine ve Trump karşıtı protestolara katılmış, soykırıma uğrayan Arakan Müslümanlarına yardım için Myanmar'a gitmiş vicdanlı bir genç kadın. 2003’te İsrail ordusuna ait zırhlı bir buldozerle ezilerek öldürülen Rachel Corrie gibi o da ISM (Uluslararası Dayanışma Hareketi) gönüllüsüydü.

Ayşenur Eygi’nin bir arkadaşı anlatıyor: “Bana oraya kadar gidip o insanlara yardımcı olmak istediğinden bahsediyordu. Ama bunu herkes söylüyor ve gerçekten yapacağını hiç düşünmemiştim.”

Demek ki bu insanlar oturduğu yerden atıp tutup, sıra fiilen bir şey...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidarımız söz konusuysa Gazze de bir yere kadar! 17 Eylül 2024 | 352 Okunma Laf dinlemeyen lider 14 Eylül 2024 | 327 Okunma Dostlar inşaatta görsün 10 Eylül 2024 | 294 Okunma Bir kitap okusak hayatımız değişecek 07 Eylül 2024 | 432 Okunma Sisi’den dış politika dersi 05 Eylül 2024 | 1.278 Okunma