İbrahim Kiras Karar Gazetesi

Kremlin'i maviye boyadık

Fıkra bu ya Putin rüyasında Stalin’i görmüş. Böyle bir fırsat eline geçince de hemen sormuş: Yoldaş Stalin bana bir yol göster, ülkede her şey çok kötü. Ne yapmalıyım? Stalin hiç...

15 Ekim 2024 | 0 okunma

Fıkra bu ya Putin rüyasında Stalin’i görmüş. Böyle bir fırsat eline geçince de hemen sormuş: Yoldaş Stalin bana bir yol göster, ülkede her şey çok kötü. Ne yapmalıyım? Stalin hiç düşünmeden cevap vermiş: Bütün bakanları kurşuna diz ve Kremlin’in duvarlarını maviye boya!

Putin: Tamam da neden maviye? Stalin: İşte bunun için. Bütün herkes tıpkı senin gibi bunu merak edecek. Herkes bunu konuşacak!

Türkiye’de bugünkü hükümetin de gündemi meşgul edecek birtakım “mavi duvar”lara ihtiyacı var. Çünkü maalesef bizde de durum çok kötü ve her geçen gün her şey daha kötüye gidiyor. Böyle bir ortamda vatandaşın başka konularla ilgilenmesi arzu edilir tabii.

Özellikle ekonominin hali ortada. En fazla can yakan gündem sürekli yoksullaşma. Öylesine ağır bir süreçten geçiyoruz ki tarımı, eğitimi, şunu bunu düşünmeye bile hal kalmıyor kimsede. Böyle bir durumda bizi kaygılandırabilecek az şey var. Ailemizin, vatanımızın, dinimizin tehdit altında olması durumunda ancak başımızı ekonomik sorunlardan kaldırabiliriz.

Bu anlamda mesela “Idlib’e, Karabağ’a nasıl girdiysek İsrail’e de gireriz” açıklaması da bundan iki ay sonra yapılan...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kremlin'i maviye boyadık 15 Ekim 2024 | 376 Okunma Anadolu irfanı diye bir şey yok mu? 12 Ekim 2024 | 261 Okunma İçeride hamaset dışarıda ticaret 10 Ekim 2024 | 299 Okunma Siyasette ‘adam yokluğu’nun tehlikeli sonuçları 08 Ekim 2024 | 370 Okunma Titanik’te batan insanlık ve Osmanlı 05 Ekim 2024 | 358 Okunma