Altı parti liderinin 12 Şubat zirvesinde verdikleri fotoğrafın anlamı ve önemi üzerine çokça konuştuk. Bunun bir dönüm noktası olduğunu söyledik. Bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını vurguladık… Bu girişimin konjonktürel ve geçici bir işbirliğinden ibaret kalmayıp Türk siyasetinde kalıcı sonuçlar doğurabilmesi için aktörlerin neler yapmaları gerektiğini tartıştık. Muhtemelen bunları değerlendirmeye önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz…
Yalnız, muhalefet partilerinin bugün artık yapmaları gereken başka önemli işler de var. Türkiye’nin mevcut şartları çerçevesinde altı partinin bir araya gelmesi çok değerli. Ahlatlıbel’deki yuvarlak masada oturan aktörlere siyasetin ağırlık merkezini değiştirme gücü sağlayabilecek değerde bir stratejik hamle bu.
Gelgelelim bu partilerin ekonomik ve siyasi buhran içindeki ülkenin kanayan sorunlarını nasıl çözeceklerine dair somut bir program ortaya koyabilmeleri gerekli. Anketler de gösteriyor ki ülkedeki kötü gidişattan şikayetçi olan vatandaşın oyu muhalefet blokuna akmadığı gibi iktidar blokundan kopuş da artmıyor. Hükümetin politikalarından bizar durumdaki kitlelerin alternatif arayışı içinde olmayışları, böyle bir...