Bu köşede, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait kimi arazi ve binaların talana açıldığını, Tarım Orman-İş Sendikası’nın bu uygulamaların iptali için dava açtığını duyurmuştuk.
Orman Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamada, uzun uzun Bolu’daki idare binasının trampa yolu ile yaptırılması projesinin nasıl ihale edildiği anlatılmış, ihale edilen alanın devlet ormanı değil, Orman Genel Müdürlüğü’nün tüzelkişiliğine ait tapulu mülkü olduğu ifade edilmiş.
Oysa biz, Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait üç idare binası, iki depo, elli lojmanın bulunduğu toplam 53 dönüm arazinin Palazoğlu İnşaat Şirketi’ne satıldığını, AKP milletvekili Ali Ercoşkun’un da, satış işlemini kolaylaştırdığı için Orman BakanıVeysel Eroğlu’na teşekkür ettiğini yazmıştık.
Dahası, Bolu Soku Yaylası’nda Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait dağ evi ile arazisinin, dini eğitim yapması için “6-7 yaşındaki bir kız çocuğu 25 yaşındaki bir erkekle evlenebilir” diyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız’a 29 yıllığına kiralandığına değinmiştik.
Keskinli Yaylası’nda büyük bir alanın yine dini eğitim için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’ne kiralandığını aktarmıştık. D-100 karayoluna yakın Tokat-i Hayrettin Türbesi yanındaki işçi barınma evinin de dini eğitim kurumu olarak Gençlik Vakfı’na kiraya verildiğini dile getirmiştik.
Orman Bakanlığı’nın bize gönderdiği açıklamasında bu konulara ilişkin tek satır yok!
Ne var? İhalelerin kanunlara uygun olduğu var.
Ne de olsa ikinci Kanuni Sultan Süleyman devrindeyiz. Olacak o kadar.