İsmail Kılıçarslan Yeni Şafak Gazetesi

Randevu sistemi, kamu iletişimi ve ötesi

Kabinede iletişim yönetimini en çok beğendiğim ismin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olduğunu daha önce de yazmıştım. Bakan’ın perşembe günü yaptığı basın toplantısını...

11 Mayıs 2024 | 321 okunma

Kabinede iletişim yönetimini en çok beğendiğim ismin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olduğunu daha önce de yazmıştım. Bakan’ın perşembe günü yaptığı basın toplantısını baştan sona izleyince bu fikrim pekişti. Önce oradan başlayayım.

Bence kamu iletişimi tam da Fahrettin Koca’nın yaptığı gibi “ders çalışma iletişimi” olarak ilerlemeli. Biz vatandaşlar, bir bakandan ya da bir başka kamu temsilcisinden kendi adına PR yapacak ya da kanaat oluşturacak şekilde bir “sosyal medya iletişimi” yapmasını değil; şakalarla komikliklerle ilerlemesini yahut kendisinin sorumluluk alanında olmayan meselelerde söz almasını hiç değil; sadece -tıpkı Fahrettin Koca’nın yaptığı gibi- “alanında kalarak basit iletişim” yapmasını bekliyoruz.

O günkü basın toplantısı tam da bunun örneği oldu bence. Dersine iyi çalışmış bir bakan, toplumun cevap beklediği tüm sorulara cevap verecek bir sunum yaptı, grafiklerle destekleyerek meselelerini anlattı ve herhangi bir kısıtlama uygulamadan davet edilen tüm medya kuruluşlarının temsilcilerinin “zor” sorularını anlaşılır şekilde cevapladı.

İşin bu kısmını niçin önemsediğim anlaşılmıştır elbette ama ben yine de bir kez daha söyleyeyim: “Rol çalmadan...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki dağ arasında 08 Eylül 2024 | 3 Okunma “Ya kezzabi ya a’milil Amrikani / yallah irhal ya Sisi” 07 Eylül 2024 | 603 Okunma Adalet gereği yazılmış bir yazı 03 Eylül 2024 | 510 Okunma Bu da var işte 01 Eylül 2024 | 218 Okunma Düşmanı denize döktük mü cidden? 31 Ağustos 2024 | 2.160 Okunma