İsmail Saymaz Sözcü Gazetesi

Özel, Emine Şenyaşar’ın görüşme talebini Erdoğan’a iletti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıl sonra adım attığı CHP’nin Genel Başkanlık odasında bir süre etrafına bakıp “Sanki biraz değişiklik olmuş” dedi.

13 Haziran 2024 | 5.422 okunma

Aslında oda aynı oda.

Oturma düzeni bile değişmedi.

Ancak Kılıçdaroğlu ile başlayıp İmamoğlu ve Özel ile devam eden değişim çabası CHP’yi baştan sona yeniledi.

Ve nihayet Özel’in 31 Mart’tan sonraki normalleşme çağrısı Erdoğan’ı CHP’nin kapısına getirdi.

Denebilir ki...

Bu bir iade-i ziyaret.

Öyle olsa dahi Erdoğan açısından siyasi önemi azalmıyor. Çünkü Erdoğan’ın 22 yıldır başvurduğu, CHP’yi çöp-çamur ve çukurla özdeşleştiren, din düşmanlığı ve ırkçılıkla suçlayan söylemini aylardır işitmiyoruz. 

CHP karşıtlığını meslek edinmiş olan AK Partili siyasetçiler ve iktidar basını suspus.

MEŞRUİYET TARTIŞMASI BİTTİ

Yalnızca AK Parti’de değil, CHP’de de söylem değişiyor.

Erdoğan’ı karşılamak için CHP’nin kapısına Cumhurbaşkanlığı forsunu asmak, meşruiyet tartışmasını bitirmek demek. Erdoğan’ın meşruiyeti ve partili cumhurbaşkanlığı bahsi CHP açısından Kılıçdaroğlu devriyle birlikte kapanmış görünüyor. 

Geriye bir tek Beştepe’ye ayak basma tövbesi kalıyor.

Öyle anlıyorum ki Beştepe’yi boşaltma ve üniversiteye tahsis etme vaadi bundan böyle hatırlanmaz ve dile getirilmez olur. CHP’liler Beştepe’ye adım atar mı; onu zamanla göreceğiz.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yoğun bakımdaki 80 ölüme soruşturma izni çıktı 02 Eylül 2024 | 4.767 Okunma Engelli suç örgütü liderinin ‘engel tanımayan’ hikâyesi 30 Ağustos 2024 | 4.704 Okunma Kira artık bir cinayet sebebi 22 Ağustos 2024 | 5.082 Okunma halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, CHP lideri Özgür Özel ile konuştu... Özel: "Buyursunlar, röntgeni inceleyelim" 20 Ağustos 2024 | 2.942 Okunma Kötü tesadüf değil, kötü niyet: Okulun demirli çiti küçüğün çenesini kopardı 09 Ağustos 2024 | 3.678 Okunma