Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Yavuzyiğitoğlu’nun her vesileyle tekrarladığı bir tesbiti var:
“70’li yıllarda neşriyat hizmetlerini götüren kadroların yaş ortalaması 25-40 bandı idi. Ama şimdi 55-artıya yükseldi.”
Gerçekten, Yeni Asya’nın kurucu kadrolarına baktığımız zaman, neredeyse tamamının 20’li-30’lu yaşlarda olduğunu görüyoruz. İttihad’ın yükünü omuzladıktan sonra Yeni Asya’nın sorumluluğunu üstlenen Mustafa Polat’ın trafik kazasında vefat ettiğindeki yaşının sadece 29 olması, bunun en çarpıcı örneklerinden.
O dönemin Bekir Berk, Sabahaddin Aksakal, Hekimoğlu İsmail, Ahmet Şahin, Safa Mürsel, Suad Alkan, Ali Demirel, Mümine Güneş, Zeynep Münteha Polat.. gibi öne çıkıp temayüz etmiş isimleri de ortalama 20’li, 30’lu yaşlardaydı.
Bu seçkin kadronun rehber ismi olarak İttihad ve Yeni Asya’nın kuruluşuna öncülük eden ve 51 yaşında vefat eden Zübeyir Gündüzalp’in, gazetemizin müdebbirliğini tevdi ettiği Mehmet Kutlular bu vazifeyi üstlendiğinde 33 yaşındaydı.
Biz 19 yaşında Yeni Asya kadrosuna dahil olduğumuzda, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni olan Hüseyin Demirel ve Yazıişleri ekibinin; Mehmet Dikmen ve Bilal Eren gibi yayınevi editörlerinin; emeklilik sonrasında Ankara’dan gelip her türlü yayın işine koşturan Ali Toker ve arkadaşlarının; idarî birim sorumlularının; İlan Müdürümüz Süleyman Yeltepe’nin... yaş ortalaması 30’un altındaydı.
Yeni Asya bütün birimleriyle hizmete devam ederken, yeni gelen gençler için de bir mektep oldu. Meselâ Köprü, Bizim Aile, Can Kardeş, Genç Yorum dergileri genç kadroların emekleriyle çıktı.
Halihazırda gazete, kitap, dergi yayıncılığını götürenlerin çoğu 70’lerin sonu ile 80’li yıllarda, henüz üniversite öğrencileri olarak 20’li yaşların ilk basamaklarındayken hizmete dahil olan isimlerden oluşuyor: İbrahim Özdabak, Mustafa Döküler, Ali Ferşadoğlu, Latif Salihoğlu, Faruk Çakır, Yasemin Güleçyüz, Abdullah Eraçıkbaş, Demirhan Kadıoğlu, Erol Doyuran...