Latif Şimşek Yeni Akit Gazetesi

Çok ağlayanlar az vergi ödüyor Peki fahiş fiyatçılar ne olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonominin gidişatı ile ilgili açıklamaları umut verici. Şimşek yıl sonunda enflasyonun yüzde 40’lara düşeceğini vaat ediyor. Ancak, enflasyonist ortamı...

02 Temmuz 2024 | 343 okunma

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonominin gidişatı ile ilgili açıklamaları umut verici. Şimşek yıl sonunda enflasyonun yüzde 40’lara düşeceğini vaat ediyor. Ancak, enflasyonist ortamı fırsat bilerek vatandaşı sömüren “fahiş fiyatçılar” ne olacak?

Türkiye’nin mali yapısında iki temel sorun hep vardı; Vergide adaleti sağlamak ve gelirde adaleti sağlamak.

Çok kazanandan az vergi, az kazanandan çok vergi almak gibi bir garabeti Türkiye on yıllar boyunca sineye çekti. Bunda çok kazanıp, az vergi ödeyenlerin siyaset kurumu üzerindeki etkileri de büyük oldu kuşkusuz.

Yine uzun yıllar boyunca gelirde adaletsizlik Türkiye’nin yakasına yapışıp kaldı. “En altta” yaşayanlar hiçbir zaman Türkiye’nin artan zenginliğinden paylarına düşeni alamadılar. Bu hep böyle sürüp gitti.

ZENGİNLER VERGİ ÖDEMİYOR

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akit Medya’ya veda ederken 30 Ağustos 2024 | 4.272 Okunma CHP’de kartlar yeniden karılıyor Kılıçdaroğlu sahneye mi çıkıyor? 27 Ağustos 2024 | 467 Okunma Türkiye için maymun çiçeği tehdidi var mı? 23 Ağustos 2024 | 103 Okunma Tavşana “kaç” tazıya “tut” politikası 20 Ağustos 2024 | 1.422 Okunma Ak Parti 23 yaşını geride bıraktı 16 Ağustos 2024 | 40 Okunma