Mahmut Övür Sabah Gazetesi

Aselsan 1919’a ne oldu?

Bölgeye bir hançer gibi saplanan İsrail, Gazze'de soykırım suçuna yeni suçlar ekleyerek haydutluğuna devam ediyor. Önceki gün de Lübnan'da ağırlıklı sivilleri hedef alan çağrı cihazı ve telsiz...

20 Eylül 2024 | 0 okunma

Bölgeye bir hançer gibi saplanan İsrail, Gazze'de soykırım suçuna yeni suçlar ekleyerek haydutluğuna devam ediyor.
Önceki gün de Lübnan'da ağırlıklı sivilleri hedef alan çağrı cihazı ve telsiz terörüyle insanlığı tehdit eden bir çılgınlığa imza attı. Bu öyle tehlikeli bir çılgınlık ki, aynı zamanda başta teknolojide dışa bağımlı ülkeler olmak üzere bütün dünyayı yeniden düşünmeye itti.
Dünya artık başta cep telefonu olmak üzere internet bağlantılı her cihaza bir silah gözüyle bakacak. Yeni bir dönem bu... Lübnan'da güneş paneliyle bağlantılı enerji kaynakları da kullanıldığına göre, bundan sonra ülkelerin enerji hatlarından bankacılık sistemine, savunma sanayiinden uçuş trafiğine her alan tehdit altında.
Bu gerçek bir tek şeyi, teknolojide de "yerli ve milli" üretimin ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor. Başkan Erdoğan, yeni yüzyılın ikinci 10 yılında bu gerçeği ilk fark eden siyasi aktör olarak her konuşmasında "yerli ve milli" yaklaşımı öne çıkardı. Hatta bir konuşmasında muhalefete bile bu ölçüyle seslendi:
"Bu ülkenin en büyük açığı...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aselsan 1919’a ne oldu? 20 Eylül 2024 | 239 Okunma Çağrı cihazı terörü ve hatırlattıkları 19 Eylül 2024 | 325 Okunma Narin cinayeti ve ‘dedektif’ medya 17 Eylül 2024 | 469 Okunma Türkiye, dünyanın enerji merkezi olma yolunda 15 Eylül 2024 | 328 Okunma Mansur Yavaş ne yapacak? 14 Eylül 2024 | 1.006 Okunma