Mehmet Nuri Yardım Milat Gazetesi

2017’yi uğurlarken

Teknolojik bağımlılıktan çocukları, gençleri ve yetişkinleri kurtarmak istiyorsak tek panzehir bence kitap. Bütün kişiler ve kurumlar kitaba daha ‘sıcak, samimi ve dostane’ yaklaşmalı.BUGÜN koca bir...

31 Aralık 2017 | 64 okunma

Teknolojik bağımlılıktan çocukları, gençleri ve yetişkinleri kurtarmak istiyorsak tek panzehir bence kitap. Bütün kişiler ve kurumlar kitaba daha ‘sıcak, samimi ve dostane’ yaklaşmalı.

BUGÜN koca bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2017 senesi de hatasıyla sevabıyla elimizden kayıp gidiyor ve biz aslında ömrümüze 365 gün daha ilave etmiş oluyoruz. Yani biraz daha yaşlanıyoruz açıkçası. Ömrümüzü hayırla, iyilikle ve faydalı meşgalelerle geçirdiysek ne âlâ. Aksi takdirde bir yel gibi gelip geçen ömrümüze daha sonra hayıflanır dururuz. Ülke olarak, Batı’daki emperyalist ülkeler ve içerideki uzantıları hain terör örgütleriyle mücadelemiz şuurlu biçimde devam etti. Bana “Bu sene içinde en önemli hadise nedir?” diye sorulsa “Cumhurbaşkanımızsayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğüyle İstanbul’da toplanan 57 İslam ülkesininin ABD ve İsrail’in yüzlerine birer ‘Kudüs tokadı’ atması olmuştur.” diyebilirim ve hemen ardından Birleşmiş Milletler’de yine Türkiye’nin önderliğini yaptığı, İslam âleminin yanısıra Avrupa’daki bir çok vicdanlı ülke ile dünyanın güçlü ülkelerinin, toplam 128 devletin ikinci bir şamarı bu iki devlete aşketmesi olmuştur. Bu iki soylu ve insanî tavır, dünya tarihinde bir milattır. Hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.

         Teknolojik esaret!

Cumhurbaşkanımız bir kaç gün önceki konuşmasında, gençlerimizi ve çocuklarımızı teknolojik esaretten kurtarmamız gerektiğini belirtti. Çok doğru, gerekli ve mühim bir mesele. Bu müdahale lazım değil, elzem. Peki nasıl olacak? Bence yine kitapla mümkün olabilir bu. Devlet katında yeni bir kitap kampanyasına ihtiyaç vardır. Meselâ şu slogan kullanılabilir pekâlâ: “Bilgisayardan önce kitap vardı.” Veya şu söz: “Tuşlara basmaktan yorulduğunuzda parmaklarınız kitap sayfalarını çevirsin...” Sene içinde dostların yolladığı veya bizim edindiğimiz, fuarlardan tedarik ettiğimiz kitaplar vardır. Doğrusu zaman zaman onları tanıtmaya çalışsam da bu her zaman mümkün olmuyor. Bugün 2017 yılı içinde basılan veya yeni baskısı yapılan, bahsetme fırsatı buamadığım kitaplardan söz edeceğim. Çok kısa olarak anacağım bu kitaplardan bazıları hakkında bilahare ayrıntılı bilgi vermeyi ümit ediyorum. İşte masamın etrafını kuşatan kitaplar:

Kandoğmuş’un kitapları

Hemen baş köşede duran üç kitap. Gazetemizin değerli yazarlarından Selvigül Kandoğmuş Şahin’e ait. Gülendamın Renkleri ile Hayırlı Haber’in üçüncü baskıları yapılmış. Yusufhan romanı ise dördüncü baskıya kavuşmuş. Okur Kitaplığı’ndan. Sevilen, sayılan iyi bir edebiyatçımızdır Şahin. Kendisine daha nice eserler diliyorum.Prof. Dr. Mehmet Saray’ın Türk Dünyasında Dil ve Kültür Birliği eserinin yeni baskısı Boğaziçi Yayınları’ndan okura ulaştı. Hüsrev Hatemi’nin şiiri de, nesri de her zaman okunur. Dergâh’tan yeni çıkan eser: Kuşlar ve Zaman. Mehmet Emin Ulu, Tuna’ya Doğru romanında Gazi Osman Paşa’yı anlatıyor. Kitap EşikYayınları’ndan çıkıyor. Şaban Çetin iyi bir şair. Kitabı Eylül ve Yağmur Yakın Plan’dan çıkmış, kalbe dokunan mısralar zevkle okunuyor. Abdurrahman Türkmen, Osmanlı Tarihiyle İlgili Tartışmalı Meseleler’de meçhul konulara dokunuyor. Mazimizi daha doğru biçimde tanımak isteyenlere rehber kitap. İz Yayıncılık, külliyat çalışmalarına devam ediyor. Yalçın Tura’nın bütün eserleri bu yayınevimizden çıkıyor. Türk Mûsıkîsi’nin Mes’eleleri bunların başında geliyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat Her Derde Devadır 02 Eylül 2018 | 3.537 Okunma M. Zeki Akdağ 01 Eylül 2018 | 178 Okunma Sevinç Çokum 29 Ağustos 2018 | 3.578 Okunma Anadolu’daki ilk büyük destanımız 26 Ağustos 2018 | 5.719 Okunma Haldun Taner 25 Ağustos 2018 | 213 Okunma