Melih Altınok
Melih Altınok Sabah Gazetesi

Peki bu konuda ‘gelmiş geçmiş en çapsız dışişleri bakanı’nız ne diyor Kemal Bey?

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok’un bugünkü (16.02.2022)’’ Peki bu konuda ‘gelmiş geçmiş en çapsız dışişleri bakanı’nız ne diyor Kemal Bey? ‘’ başlıklı yazısı.

16 Şubat 2022 | 2.631 okunma

İsrail'le "One minute" hadisesinden sonra aramız berbattı.
Birleşik Arap Emirlikleri'yle ise 15 Temmuz sürecinde takındıkları kışkırtıcı rol nedeniyle kanlı bıçaklıydık.
Biden yönetiminin Afganistan'dan acemice çekilişinin yarattığı hava, Körfez ülkelerini yeni denge arayışlarına itti. Düşman komşulara "ABD bölgede bugün var yarın yok, biz yine baş başa kalacağız" dedirtti.
Arap ülkeleri birbiri ardına İsrail yönetimiyle geçmişin üzerine sünger çekmeye başladılar.
Bölgede yeni ikili ittifaklar şekilleniyor.
BAE'li yetkililerin Türkiye ziyaretlerinin ardından dün de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Abu Dabi'deydi.
İsrail'e gelince...

Birkaç yıldır iki ülke arasında kurulmaya çalışılan örtülü diplomatik ve istihbari diyalog sonuç verdi.
Bugün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bakan yardımcısıyla birlikte İsrail'e gidecek.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dikkat, lise önlerine kadar düştüler 16 Nisan 2025 | 1.061 Okunma KKTC’de faşist kafaya dikkat! 14 Nisan 2025 | 1.952 Okunma Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak 13 Nisan 2025 | 1.649 Okunma Özel bir cumhurbaşkanı adayı 12 Nisan 2025 | 718 Okunma Şiddete sıfır tolerans 11 Nisan 2025 | 460 Okunma