Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığındaki bir grup CHP milletvekili Diyarbakır’a gitti. Heyet ne mi yapacak? Olayları yerinde inceleyecek, yurttaşlarla konuşup dert ve dileklerini dinleyecek, sonra da bunları bir rapor halinde Genel Merkez’e sunacak.
Peki, sunacak da ne olacak? Daha önceki heyetlerin sundukları ne olmuşsa büyük ihtimal bu raporun da akıbeti öyle olacak.
Daha önceki heyetler mi? Sayalım...
1 Ağustos 2015’te Genel Sekreter Gürsel Tekin’in... 28 Ağustos 2015’te Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın... 31 Ağustos 2015’te Balıkesir Milletvekili Namık Havutça’nın... 25 Aralık’ta Selin Sayek Böke’nin... 11 Ocak’ta Muğla Milletvekili Nurettin Demir’in başkanlığında doktorlar olmak üzere heyetler peş peşe bölgeye gitmişler, dönüşte raporlarını sunmuşlar...
Son olarak İstanbul İl Örgütü, yaklaşık 100 kişilik heyetle Diyarbakır’a gitmiş, tetkik ve incelemelerde bulunmuş, yetkililer ve yurttaşlarla konuşmuş.
CHP zarar gören yurttaşın yanında görünmeyi seviyor. Deprem, cenaze, hapishane... Her yerde varlar... Raporlar hazırlıyorlar. Ancak bu raporlar politikaya dönüşmüyor. Örneğin Diyarbakır gezilerinde devleti suçluyor... Ama dönüşte AKP politikalarının peşinden ayrılmıyorlar...
Güneydoğu politikaları sorulduğunda çözümleri hazır ve tek:“Konuyu Meclis’te ele alalım”...
Görev orada bitiyor!
ABD’nin iki yüzü
ABD Başkanı Barack Obama’nın özel temsilcisi McGurk’un Kobani’de YPG’den plaket alması, İngiliz ve Fransız temsilcilerinin de orada bulunması Ankara’yı fazlasıyla rahatsız etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’nin iki yüzlü politikasını şöyle eleştirdi:
“Sayın Obama’nın ulusal güvenlik temsilcisi tam Cenevre’deki görüşmeler sırasında kalkıyor, Kobani’ye gidiyor. Kobani’de sözde bir generalden plaket alıyor. Biz sana nasıl güveneceğiz? Ben miyim senin ortağın, yoksa Kobani’deki teröristler mi?”
Türkiye acı konuşuyor. Ama bu eleştiriler siyasete dönüşmedikçe etkili olabilir mi?
Okurumuz Okan Öztürk diyor ki:
“Dışişleri Bakanlığı internet sitesini gözden geçirdim. Bu konuda verilmiş resmi bir nota veya basın açıklaması yoktu. Cumhurbaşkanlığı ile NATO’nun internet sitelerine de girdim. Orada da bu rahatsızlığımıza ilişkin kayıt göremedim.
Böyle durumlarda ABD büyükelçisi Dışişleri’ne çağırılır, rahatsızlık kendisine iletilir veya NATO nezdinde daimi büyükelçi tarafından benzer açıklama resmi düzeyde yapılır.”
***
Okurumuz son bir soru soruyor:
- Eğer gazetecilere yapılan açıklamalar gerçekten ciddi ise ABD’nin İncirlik’teki aktiviteleri “PYD’ye destek” gerekçe gösterilerek durdurulamaz, en azından kısıtlanamaz mı?
TBB
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), zaman aşımına uğramış mevduat ve alacakların listesini her yıl olduğu gibi yine internette yayınladı. Bireyler, Mayıs 2016 sonuna kadar zaman aşımına uğrayan hesapları olup olmadığını kontrol edebilecek, gidip alacaklar.
Bankalardaki mevduat ve alacaklar on yıl içinde aranmadıkları takdirde zaman aşımına tabi oluyor.
Okurumuz diyor ki:
Bu haber gazetelerde her sene yayınlanır. Herkesin elinin altında internet yok. Bazı kişiler ölmüş olabilir. Her vatandaşın Devlet kayıtlarında vatandaşlık numarası ve adrese dayalı Mernis kaydı vardır. Belirli bir meblağın (Örneğin 10 TL) üzerinde hesabı olanların adresine alacağı bildirilebilir. Kişi ya da varisleri gidip alabilir. Neden bu yapılmıyor!
Ekvador Türkiye’ye nota verecekmiş!
Yurtdışı gezilerde eskiden dostlukların temeli atılırdı…