Melis Alphan Hürriyet Gazetesi

Lezzetli ve sağlıklı bir hayatın tarifi

İpek Kip eski tekstilci. 6 yıl önce tekstil sektöründeki sürekli daralış nedeniyle bir müddet dinlenme kararı alarak ofisini kapattı. Bu arada yüksek tansiyon sorunu yaşadığı için doktora gitti. Doktor ona...

02 Şubat 2017 | 259 okunma

İpek Kip eski tekstilci. 6 yıl önce tekstil sektöründeki sürekli daralış nedeniyle bir müddet dinlenme kararı alarak ofisini kapattı. Bu arada yüksek tansiyon sorunu yaşadığı için doktora gitti. Doktor ona derhal ilaca başlamasını tavsiye etti.
İlaç konusunda biraz tutucu olduğu için alternatif yollar araştırmaya başlamışken bir arkadaşıyla karşılaştı.
Arkadaşı ona, 18’lerde seyreden tansiyonunu, unlu yiyecekleri ve sütü 3 ay süre ile hayatından çıkararak 12’lere düşürdüğünü anlattı.
Bunun üzerine Kip kendini onun tavsiye ettiği bir beslenme uzmanının karşısında buldu. 3 ay boyunca unlu yiyeceklerin tamamını ve sütü hayatından çıkardı.
Bu arada hayatı boyunca kabızlık sorunu yaşamışken, beslenme şeklini değiştirip daha önce çok ihmal ettiği protein ve taşdevri diyetini hayatına sokunca, tüm bedensel sıkıntılarının hallolduğunu gördü.
Meğerse çok sevdiğini sandığı unlu yiyecekler bağımlılığı olmuş ve metabolizmasını bozmuş.
Biraz daha araştırınca, maya ve glüten intoleransı olduğunu da buldu.
Beslenme değişikliğinin sadece fiziksel değil, ruhsal ve zihinsel anlamda da faydası oldu.
Enerjisinin yükseldiğini hissetti.
Kip, beslenme konusunu daha derinlemesine öğrenmek için ABD’deki IIN, yani Bütünsel Beslenme Enstitüsü’ne kaydoldu ve orada Hülya Çavdar ile tanıştı.
O da aynı şekilde tiroid rahatsızlığını beslenme ile şifalandırmış, uzun yıllar profesyonel stratejist kariyerinden sonra idealini yapmaya karar vermişti.
Uzmanlardan aldıkları dersler ile tüm gelmiş geçmiş diyet teorilerini öğrendiler.
Farkındalıkla beslenmenin ne demek olduğunu, gıda sektörünün insanlar üzerinde ne gibi oyunlar oynadığını fark ettiler.
Kip diyor ki: “1940’larda buğdayın yapısıyla oynanmaya başlandı. Amaç tabii ki dünyadaki açlığı sonlandırmak idi ama ne mümkün... Buğday gibi birçok gıdanın genetik yapısıyla oynandı. Katkı koydular, uzun süre raflarda kalsın diye. Sütü öyle bir forma soktular ki, artık süt değil, başka bir içecek haline geldi. Tavukları tanımaz olduk. Birileri ekolojik sistemle oynadı ama güya dünyadaki açlığa son verme amaçlı ‘iyi niyet çerçevesinde’... Sonra birçok kronik hastalık, obezite ve diyabet hastası oluştu. Çocuklarımızın hormonal dengesi bozuldukça ilaç kullanımı yaygınlaştı. Tek gelişen sektör ilaç sektörü oldu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.133 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.388 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.617 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.491 Okunma