Mensur Akgün Karar Gazetesi

Dünya tarihinde bir ilk…

Geçmişte iktidardan şu ya da bu şekilde devrildikten sonra yargılanan, hapse giren, hatta kendi örneğimizden bildiğimiz gibi idam edilen devlet ya da hükümet başkanları olmuştu. Ama hapisten ülkesini yöneten bildiğim...

05 Haziran 2024 | 411 okunma

Geçmişte iktidardan şu ya da bu şekilde devrildikten sonra yargılanan, hapse giren, hatta kendi örneğimizden bildiğimiz gibi idam edilen devlet ya da hükümet başkanları olmuştu. Ama hapisten ülkesini yöneten bildiğim kadarıyla hiç olmamıştı. Eğer Trump, ceza açıklaması 11 Temmuz’a ertelenen sus payı davasından hüküm giyerse görünen o ki Beyaz Saray bir süreliğine Trump’ın yatacağı hapishaneye taşınacak.

Herhalde Trump yabancı devlet temsilcilerini de en azından bir süre hapishanesinde ağırlayacak. Atayacağı Adalet Bakanı ile olan görüşmelerini hücresinde yapacak. Onu korumakla görevli Özel Servis elemanları, ona brifing verecek CIA ve FBI başkanları zamanının bir kısmını başkanlarının yattığı hapishanede geçirecek.

Biliyorum diyeceksiniz ki böyle saçmalık olmaz. Fakat ne yazık ki olma ihtimali var. Çünkü Trump’ın başkan seçilmesini engellemek amacıyla açılan ve hukuki olmaktan ziyade siyasi nitelik taşıyan davaların sonucunda müstakbel başkan adayı hapse girebilir. 12 jüri üyesinin birden 34 suçlamayı haklı bulduğu sus payı davasında cezası hakim takdiriyle dört yılı bulabilir.

Hapse girmesi ABD Anayasası’na göre seçilmesine engel teşkil etmediği için de...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir köşe yazarı olarak… 08 Eylül 2024 | 18 Okunma İyi şeyler de oluyor… 04 Eylül 2024 | 168 Okunma Filistin sorunu çözülür mü? 01 Eylül 2024 | 220 Okunma Almanya’da seçimler ve olası sonuçları… 28 Ağustos 2024 | 157 Okunma Karamsar bir pazar yazısı… 25 Ağustos 2024 | 79 Okunma