Mesut Parlak Sözcü Gazetesi

GATA mı, İstanbul Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi mi?

Değerli Okurlar; son zamanlarda aklıma sıkça gelen bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu ülke 35 yıldır bebek katili teröristlerle mücadele etmektedir. Çok kısa bir süre hariç (çözüm süreci)...

08 Kasım 2018 | 674 okunma

Değerli Okurlar; son zamanlarda aklıma sıkça gelen bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu ülke 35 yıldır bebek katili teröristlerle mücadele etmektedir. Çok kısa bir süre hariç (çözüm süreci) tüm bu uğraş, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, polis teşkilatı ve jandarma tarafından verilmiştir. Bu denli terörle mücadelede zaman zaman şehitler ve her rütbeden yaralılar olmuştur. 15 Temmuz FETÖ kalkışmasına kadar bu mücadelede görev alan yaralılar askeri hekimler tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra yöredeki askeri hastanelere, uzmanlık isteyen konular oluştuğunda da Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne gönderilerek tedavisine devam edilirdi. 15 Temmuz’dan sonra FETÖ ile mücadele tüm ülkede Türk Halkının desteğiyle devam etti. İktidar, devletin tüm kurumlarına sızan bu terör örgütü mensuplarını büyük bir hızla ortaya çıkarmış ve çıkarmaya da devam etmektedir. Bu ayıklama devam ederken TSK’da ki her kademede var olan örgüt mensupları da görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Gelmek istediğim nokta, eğitim, sağlık, yargı ve şimdi sayamadığım bir sürü devlet kurumundaki bu mensuplar ayıklanırken içinde bulundukları kurumlara dokunulmadığı halde neden askeri hastaneler özellikle Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) var olan sistemi değiştirilerek Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastanesine dönüştürülmüştür.

Dünyanın tüm saygın ve gelişmiş ülkelerinde örneğin ABD’de olduğu gibi bilimsel donanımı yüksek askeri hastaneler vardır. Ülkemde de gerek bizim gerekse yurtdışından çok saygın yöneticiler Ankara GATA’da tedavi görmüşlerdir. Bir tıp fakültesinin verdiği eğitim, sağlık görevleri yanında öğretim üyelerinin yaptığı bilimsel yayınlarla ölçülür. Hani geçenlerde konusu geçmişti ya, dünyanın ilk 500 üniversitesi içinde neden Türkiye’deki kamu üniversiteleri yok diye sormaktansa neden böyle oluyor diye düşünmelidirler. Bu sorunun cevabı basit, son zamanlarda atanan rektörlerin liyakatı değil de yandaş olmaları aranılan özellik. Sayın Devlet Büyüklerimiz, eğer 8-10 yıl geriye giderlerse ilk 500 içerisinde üniversitemiz var mı yok mu görürler.

Değerli Okurlar; dört bir yanımız güllük gülistanlık olmadığı gibi kendi içimizdeki hainlerle de senelerdir mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi verirken de TSK’nın her kademesinde yaralı ve şehitler olmaktadır. Şimdi sormak istediğim, askerimize ilk müdahaleyi artık kim yapmaktadır? Doktor diyeceksiniz. Ben de size diyeceğim ki, askeri hekimlik ve sivil hekimlik birbirinden apayrı iki uzmanlık alanıdır. Askeri doktor, öğrenciliğinin ilk yıllarından başlayarak hekimlik mesleğini öğrenirken bir yandan da askeri eğitim ve ruhla yetiştirilir. Olası bir savaş durumunda nerede ne yapacağını bilir. Sivil hekim ise normal hastane koşullarında veya sağlık ocaklarında görev yapar. Yani sivil hekim, terör veya savaş koşullarında görevinde tam anlamıyla başarılı olamaz. Anadolu’da güzel bir deyim vardır “Ekmeği, ekmekçiye ver. Bir ekmekte üste ver.” Yani görevi gerekene ver.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 250 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 200 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 115 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 110 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 73 Okunma