Murat Ağırel Cumhuriyet Gazetesi

Emniyet'te neler oluyor?

Ankara’daki yaşananlar ve gelişmeler gündem belirlemeye devam ediyor.

04 Haziran 2024 | 3.078 okunma

Ayhan Bora Kaplan davası, Sinan Ateş cinayeti ve soruşturmada ortaya çıkan ayrıntılar hem siyaseti hem de kamuoyunun gündemini belirliyor.

Herkes ne olduğunu anlamaya çalışıyor.

Ortada var olan bir gerçek var.

Ders almıyoruz. Çok yakın zamanda Emniyet’in, yargının velhasıl devlet kurumlarının cemaat, tarikat veya gruplara teslim edilmesi sonucunda ne yapacaklarını gördük.

Şimdi de Ankara’daki en çok konuşulan konu Emniyet’teki “Nurcu” yapılanması. İddialara göre iş öyle boyuta varmış ki bu grubun tahakkümünde olmayan birkaç müdürlük ve şube de grubun hedefinde.

Duyduklarım akıl alır gibi değil.

Geçen yapılan uyuşturucu operasyonunda dikkatimi çeken bir durum vardı. Narkoçelik-17 Operasyonu’ndan bahsediyorum.

Operasyon sonucunda 1 ton metamfetamin ele geçirildi. Operasyon ayrıntılarında “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar sonucu; Kâğıthane ve Beylikdüzü ilçeleri ile Ankara’nın Güdül ve Gölbaşı ilçelerinde 10 ayrı adres ve dört araca düzenlenen operasyonda...” deniyor.

Bir şey dikkatinizi çekti mi?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sinan Ateş davasında neler gördüm 06 Temmuz 2024 | 2.635 Okunma Dolandırıcılıkta yapay zekâ dönemi başladı! 02 Temmuz 2024 | 720 Okunma Kabinede neler oluyor? 29 Haziran 2024 | 1.657 Okunma 1128 yıl hapis cezası alıp nasıl tahliye olursunuz? 26 Haziran 2024 | 2.109 Okunma Yargıç Gül Altınok’un önlenemeyen yasadışı ilişkileri nasıl sürdü? 'Adliye'nin perde arkası 25 Haziran 2024 | 2.379 Okunma