Murat Ağırel Cumhuriyet Gazetesi

Nasırlarına basmaya devam edeceğim

Nasırlarına basmaya devam edeceğim

08 Haziran 2024 | 1.168 okunma

“Er Ryan’ı Kurtarmak” filmini izlediniz mi?

Robert Rodat tarafından yazılan Steven Spielberg tarafından yönetilen 2. Dünya Savaşı konulu tüm zamanların tartışmasız en iyi filmlerinden biridir.

Kardeşleri savaşta ölen ve düşman hattının gerisinde kalan bir askeri kurtarmak ve evine götürmek için mücadele eden bir bölük askerin mücadelesini anlatır film.

Ülkemizde de benzer bir kurtarma mücadelesi var. Hani filmi yapılsa adı sanırım “Polatları Kurtarmak” olur.

Kara para aklama, vergi kaçırma gibi suçlamalar ile yargılanan ve cezaevinde bulunan Polat ailesi ile ilgili inanılmaz bir “kurtarma” çabası var. Dilan Polat avukatının elini öptü, Engin Polat Dilan’ın öptüğü yeri öptü, Dilan’ın parmağı kanadı, Dilan cezaevinden bize yazdı, Dilan cezaevinden kızına yazdı, Dilan’ın vücudunda morluk ve kesik var, Dilan Polat avukatı konuştu.

Kamuoyu yaratılmaya çalışılıyor. İnanılmaz bir çaba var. Tabii ki çabalar karşılıksız değil!

“Polatlar aslında her şirketin yaptığı gibi vergi kaçırmış” gibi suçu küçültüp masumlaştırmaya çalışıyorlar, “Başka MASAK raporu yok” diye başladıkları süreçte “Gelecek MASAK raporu aklama raporu olacak” demeye başladılar. Yaptırdıkları haberlerle de yaratmaya çalıştıkları algıyı pekiştirmeye çalışıyorlar.

Geçen gün Polatlar ile ilgili aylık olağan tutukluk değerlendirmesi vardı. Mahkeme tutukluğun devamına karar verdi. MASAK raporu bekleniyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sinan Ateş davasında neler gördüm 06 Temmuz 2024 | 2.558 Okunma Dolandırıcılıkta yapay zekâ dönemi başladı! 02 Temmuz 2024 | 720 Okunma Kabinede neler oluyor? 29 Haziran 2024 | 1.657 Okunma 1128 yıl hapis cezası alıp nasıl tahliye olursunuz? 26 Haziran 2024 | 2.109 Okunma Yargıç Gül Altınok’un önlenemeyen yasadışı ilişkileri nasıl sürdü? 'Adliye'nin perde arkası 25 Haziran 2024 | 2.379 Okunma