Murat Ağırel
Murat Ağırel Cumhuriyet Gazetesi

Yardım paraları bakın nereye harcandı

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel bu hafta 'Yardım paraları bakın nereye harcandı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

10 Ekim 2023 | 1.205 okunma

Tarikata mensup olduğunu iddia eden kişilerin insani değerleri kullanarak nasıl para toplayıp bunları nasıl kullandığını anlatacağım.

“Kardeş Eli” ve “Şefkateli” isimli iki dernek.

Bu iki dernek “İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçisi” tarafından denetlendi, rapor yetkili makamlara sunulunca skandal ortaya çıktı.

Tam adı: Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği. Başkanı Ahmet Muhammedoğlu, yönetim kurulu üyeleri Ömer Kale, Hasan Eroğlu, Burak Kaplan, Bilal Kaplan. Dernek 28 Haziran 2018 ve 4 Ekim 2021 tarihleri arasında 76 milyon 376 bin TL toplamış. Bunun 22 milyon 761 bin TL’si yardım için harcanmış. Kalan 52 milyon 614 bin TL ve bankadaki mevcut 11 milyon TL para düşüldüğünde toplamda 42.5 milyon TL ne oldu diye araştırılmış. Paraların izinsiz toplandığı görülüyor. 42.5 milyon TL’nin ilan ve reklam, gayrimenkul alımı, kişisel kullanılan araçlar, personel gibi masraflarda harcandığı tespit edilmiş. Dönemin kuruyla bu para 7 milyon dolara denk geliyor. Yardım paralarıyla İstanbul Beykoz Anadolu Hisarı Kavacık mevkisinde yedi katlı bir işyeri binası ve arsası, yine aynı yerde iki katlı bina, Anadoluhisarı Göksu Göztepe yolu mevkisinde iki buçuk katlı bina, bir adet araç alınmış. Dernek; parayı su kuyusu açıyoruz, Kuranıkerim dağıtacağız, et dağıtacağız gibi bahanelerle toplamış.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bursa Şehir Hastanesi (2) 22 Nisan 2025 | 1.184 Okunma Bursa Şehir Hastanesi 19 Nisan 2025 | 1.855 Okunma Hak yiyorlar anladık, hukuku da yiyip bitirdiler 15 Nisan 2025 | 460 Okunma İmamoğlu dosyasına dokunan yanıyor mu? 12 Nisan 2025 | 2.760 Okunma Doluya koydum almadı, boşa koydum dolmadı 08 Nisan 2025 | 455 Okunma