Psikologlar eşliğinde 4 ile 6 yaş arasındaki çocukların gelişimine katkı sağlayan ücretsiz dijital oyunlar tasarlandı. Karar verme, kurallara uyma, beraber hareket edebilme, grup içinde davranışları yönetme, akıl yürütme, deneyimleyerek öğrenme, dil ve yarışma becerisi gibi temel iletişim kavramlarını kazandırmayı amaçlayan bu oyunlar, okul öncesi iyi birer rehber niteliği taşıyor. Ebeveynler eşliğinde de oynanan bu oyunlar, uygulama marketlerinden indirilebiliyor.
LITTLE ONES MIND: Her bölümünde farklı bir beceriyi odağına alan bu oyunda; çocukların dikkat, problem çözme, görsel algı, neden-sonuç ilişkisi, parça-bütün ilişkisi, eşleştirme, gruplama, renkleri öğrenme, akıl yürütme gibi temel bilişsel becerileri destekleniyor.
TRT ÇOCUK ANAOKULUM: Burada çocuklar istedikleri karakterleri seçerek sınıfa yerleşiyor ve oyuna başlıyor. Amaç, eğlenirken sınıf ortamını keşfetmek ve sosyal becerileri geliştirmek. Uygulama; günlük yaşam, duyu, matematik, dil, resim, müzik, beden ve bahçe etkinlikleri bölümlerinden oluşuyor.
5 YAŞ ZEKA: Eksik resimleri bulma, hayvan resimleri ile rakamları tanıma, toplama, çıkarma yapma ve boyama öğreten bu uygulama, piramitler eşliğinde görsel hafızayı da geliştiriyor. Uygulama, ayrıca sudoku bulmacasının temellerini de kavramaya yardımcı oluyor.
HAFIZA ÇOCUK: Çocukların görsel hafızasını geliştirmek ve dikkat eksikliğini ortadan kaldırmak için tasarlanan bu oyunda ‘Kimde hangi sayı var?’, ‘Gösterilen resimden tabloda kaç tane var?’, ‘Hangi renkler kaçıncı sırada yer alıyor?’ gibi pek çok aşama bulunuyor.
SÜRPRİZ KUTUSU: Bu uygulama, çocukların hayal güçlerini ortaya çıkararak tasarım yapmalarını sağlayan dijital bir ortam sunuyor. Örneğin çöpe gidecek olan karton bir rulodan, süt şişesinden ve ip yumağından yeni bir şeyler tasarlamayı öğreniyorlar. Yani geri dönüştürmeyi algılıyorlar.