Mustafa Balbay Cumhuriyet Gazetesi

İstanbul güzel ama...

İstanbul güzel ama...

04 Temmuz 2024 | 1.499 okunma

Başlık Murathan Mungan’ın şiirinden... Yeni Türkü’nün müzik zenginliğimize kattığı şiirin nakaratındaki “İstanbul güzel ama”dan sonra pek çok şey söylemek mümkün.

Ne zaman gitsem, “İstanbul güzel bir şehir değil, çok güzel yerleri olan, bir o kadar da sorunlarla dolu bir dünya şehri” derim.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 60. kitabımız “Bak İşte Bahar Geldi”yi armağan ettik ve çay içimi sohbet ettik. Beyoğlu’nda eski TÜYAP binasındaki çalışma ofisindeki görüşmemiz öncesinde iki toplumsalprojeye son şekli veriliyordu. Sonrasında da bir başka heyetin yenileme sunumu vardı.

İmamoğlu son dönemde kamuoyunda da yer bulan İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) çalışmalarını ülke çapına yayma hazırlığında. Türkiye Belediyeler Birliği şapkasının da verdiği sorumlulukla, Anadolu’nun gücünü İstanbul’la, İstanbul’un gücünü Anadolu’yla paylaşma hedefi var. Önümüzdeki dönem bu yanlarıyla ayrıca öne çıkacak.

CHP’nin “güçlü, bütün, değişime ayak uyduran” bir tempoda yürümesiyle genel iktidara kesin gözüyle bakıyor, “Asıl mesele, gelince neler yapılacağı” diyor!

Bizden sonraki konuklarından biri de eski bir MHP milletvekili idi!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ve CHP ayağa kalktı! 03 Ekim 2024 | 713 Okunma Türkiye’yi hedefe koymak! 02 Ekim 2024 | 948 Okunma Tarım bakanıyla sohbet... 01 Ekim 2024 | 451 Okunma Şahsıma mektuplar (36) Ülkeyi nereye soksam? 28 Eylül 2024 | 142 Okunma ‘Devlet baba’nın çocukları! 26 Eylül 2024 | 188 Okunma