Mustafa Karaalioğlu Karar Gazetesi

Sadece Filistin’e değil İslam dünyasına reva görülen saygının belgesi

ABD Başkanı Trump ile İsrail Başbakanı Netanyahu’nun el ele kol kola alkışlarla ilan ettikleri plan neyi anlatıyor? Filistin ile İsrail arasında barışı mı? Haksız hukuksuz toprak işgallerini mi?

30 Ocak 2020 | 2.159 okunma

Mülteci haline gelmiş milyonların hak ettikleri hayata geri dönmelerini mi? İsrail’in Filistin üzerindeki zoraki vesayetini bitirmeyi mi? Ya da Ortadoğu’da suküneti mi?

Hiçbirini… Kelimenin bütün anlamlarıyla ortada zorba, tehditkâr, bencil ve kuralsız bir dayatmadan başka bir şey yoktur. Trump Planı’nın anlattığı şey aslında, İslam dünyasına böylesine saygısız muamele etmekte beis olmadığıdır. Eğer bir beis olsaydı Trump gibi dengesiz bir lider bile buna cesaret edemezdi. Bu haliyle “Yüzyılın Anlaşması”, Filistin’in yalnızlığından çok İslam ülkelerinin yüz yıl sonunda gelip dayandığı politik sefaletin ilanıdır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya etkilenecek de kazanan kim olacak? 10 Nisan 2025 | 66 Okunma 19 Mart’tan 6 Nisan’a ne oldu, şimdi ne olabilir? 07 Nisan 2025 | 548 Okunma Türkiye, Trump vergilerine nasıl hazırlandı? 05 Nisan 2025 | 138 Okunma Trump kafası başarabilir mi? 03 Nisan 2025 | 115 Okunma Ekonomi programı kimin umurunda? 31 Mart 2025 | 256 Okunma