Birincisi ve en tehlikelisi onları anlamayan, ihtiyaçlarını bilmeyen ya da yanlış bilen yetişkinlerdir. Sevgi ve ilgi istedikçe harçlığı arttırılan bir çocuk hayal ederseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
İkincisi kendilerine karşı dürüst olmayan yetişkinlerdir. Normal şartlarda ergenleri ikna etmek kolaydır. Ama bir ergen yalanınızı yakalarsa yandınız. Bundan sonra size asla inanmayacaktır. Yetişkinin yalanı ergen için bir travmadır.
Üçüncüsü; ergenler sürekli karar değiştiren yetişkinleri sevmiyorlar. Kendilerinin de sık karar değiştirdiklerini varsayarsak kendilerine çok benzeyen yetişkin profilini itici bulduklarını söyleyebiliriz. Ergenler, istikrarlı yetişkin tavırları ile büyürler.
Dördüncüsü aşırı gerçekçi/yararcı yetişkin tipidir. Çünkü ergenlik çeşitli duyguların öneminin anlaşıldığı bir dönemdir. Bu güçlü duyguları yeni keşfetmişken onları ıskalamış yetişkinleri iyi bir örnek olarak görmezler.
Beşincisi derdi olmayan yetişkinlerdir. Bu yetişkin tipinin belli bir hayat tecrübesi yoktur. Bunlar fikir ve ilham veremezler. Amaçları anlaşılmaz. Nasihatleri etkili olmaz; ergenlerin bir kulağından girer diğerinden çıkar.
Altıncısı ergenlere özgü yeni akımlardan, ergenlerin dünyasından ve yeni teknolojilerden haberi olmayan yetişkinlerdir. Ergenler bu kişilere karşı ne kadar nötr olmaya çalışsalar da ortak nokta bulamadıkları için yanlarında ancak iki dakika kalırlar.