Nedim Şener Hürriyet Gazetesi

ABD’de darbe olmaz; suikast olur

Eski ABD Başkanı ve kasım seçimlerinde yeniden aday olan Donald Trump’a yönelik suikast girişimi konusunda Türk Dışişleri Bakanlığı’nın “darbeli” kınama mesajı ilginçti:

15 Temmuz 2024 | 2.854 okunma

“ABD eski Başkanı ve yapılacak seçimlerde başkan adaylarından olan Donald Trump’a, Pennsylvania eyaletindeki kampanya etkinliği sırasında düzenlenen saldırıyı en güçlü biçimde kınıyoruz. Söz konusu suikast girişimi, aynı zamanda halkın iradesine yapılmış bir saldırıdır. Demokratik siyasete şiddet, darbe ve diğer gayrımeşru yollarla müdahale edilmesi kabul edilemez. ABD’de düzenlenecek seçimlerin huzurlu bir ortamda gerçekleşmesini temenni ediyoruz.”

Tam da ABD’nin arkasında olduğu Fetullahçı Terör Örgütü’nün giriştiği 15 Temmuz’un yıldönümüne denk gelen kınama mesajında, “ABD”, “Pensilvanya” ve “darbe” kelimelerinin geçmesi ilginç bir tesadüf olsa gerek.

ABD VE DARBE

Aslında dünyanın herhangi bir yerinde askeri darbe olduğunda gerçek fail olarak akla ilk Amerika Birleşik Devletleri gelir. ABD’nin belgelenmiş şekilde darbeler tarihindeki rolü hakkında kitaplar, belgeseller itiraflar arşivlerde tazeliğini koruyor. En son eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, kendisini “başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri” olarak tanıtarak itiraflarda bulunmuştu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu’nun üniversitede yatay geçişi hülle mi hile mi? 16 Eylül 2024 | 1.782 Okunma Narin’i öldürdüler biz çürüdük: ‘Sosyolojik otopsi’ gerekli 13 Eylül 2024 | 812 Okunma Bir daha ‘oyuna gelmemek için’ MSÜ’de tüm sistem gözden geçiriliyor 09 Eylül 2024 | 3.548 Okunma MSB yanında MİT de devrede... Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti 08 Eylül 2024 | 4.226 Okunma FETÖ aklı devrede; organizatörler aranıyor 06 Eylül 2024 | 2.342 Okunma