Nedim Şener Hürriyet Gazetesi

Amerikalılar M2A3 Bradley tanklarını PKK/SDG’ye neden veriyor?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (18.03.2022)''Amerikalılar M2A3 Bradley tanklarını PKK/SDG’ye neden veriyor?'' başlıklı yazısı.

18 Mart 2022 | 2.727 okunma

NATO üyesi ABD, Suriye’nin kuzeydoğusunda PKK/YPG’nin işgal ettiği Rakka, Haseke ve Deyrizor bölgelerine ağır silah, zırhlı araç ve lojistik desteğini sürdürüyor.

Suriye’de, Amerikalıların isteği üzerine 2015’te Suriye Demokratik Güçleri adı ile örgütlenen PKK/YPG’ye TOW füzelerinin yanı sıra ABD menşeli çoklu roket atarlar ve roket atar rampaları, 80 ve 120 mm üretimi havanlar, MK19 bomba atar, Humwee tipi askeri araçlar, Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcılar, insansız küçük hava gözlem araçlar verilmişti.

Hatta ABD, Türkiye’ye satmaya yanaşmadığı FGM-148 Javelin Anti-tank füzelerini yine PKK’nın Suriye kolu SDG’ye teslim etti.

Şimdi de yarı tank denilen M2A3 Bradley zırhlı araçlarıyla teröristler ile tatbikat yaptı. TRT Haber, ABD’li askerlerin Deyrizor›da teröristlere verdiği eğitime dair görüntüleri yayınladı.

DEAŞ’LA MÜCADELE YALANI

Amerika, PKK/YPG’lilere silah, mühimmat ve teçhizatı “DEAŞ ile mücadele” adı altında veriyor. Oysa hiçbiri DEAŞ ile mücadelede kullanılacak türden değil. Çünkü DEAŞ’ın elinde tank ya da hava saldırı aracı yok. Ayrıca, PKK/YPG’liler son zamanlarda DEAŞ ile karşı karşıya gelmiş de değil. Peki, Amerika bu silahları ne için veriyor?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Kandil uzlaşmasının’ ürünü İmamoğlu iki telefon numarasını neden gizledi? 09 Nisan 2025 | 4.407 Okunma CHP’li milletvekili T.A. 200 bin doları almış “Rüşvetin belgesi olur” diye senedi imzalamamış 07 Nisan 2025 | 4.703 Okunma Mahkemenin tahliye kararını durdurma karşılığı 500 bin dolarlık rüşvet pazarlığı 04 Nisan 2025 | 63.290 Okunma İmamoğlu’nun Beylikdüzü’ndeki yardımcısı rüşvet çarkını anlattı... 10 yıldır aynı yöntem aynı kadro 02 Nisan 2025 | 5.525 Okunma 6 milyon TL ve 13 dairelik rüşveti anlattı serbest kaldı 31 Mart 2025 | 4.570 Okunma