Nedim Şener Posta Gazetesi

Balık tükendi balıkçı tükenecek

Hale Soygazi ve Tarık Akan’ın başrolünü oynadığı 1974 yılında çekilen ‘Kanlı Deniz’ filmini izleyenler vardır. Tarık Akan’ın bir kılıç balığı avcısı rolünü oynadığı filmi izlemese de adını duyanlar çoktur.

06 Ağustos 2019 | 3.973 okunma

Ama o filmin, bir zamanlar uskumrudan kılıç balığına, istavritten palamuta, her çeşit balığın bolca çıktığı Marmara Adası Gündoğdu Köyü’nde çekildiğini sadece birkaç meraklı ile bu köyde yaşayanlar bilir. Filmde, Gündoğdu Köyü’nde bir aşk hikayesi arkasında balıkçıların zor hayatlarından kesitler yansıtılır. 45 yıl önce çekilen filmde balıkçılığın sorunları da bir sahne ile anlatılır.

Filmdeki adıyla Ahmet (Tarık Akan) annesine, Marmara’da balık kalmadığından yakınır. Aralarında şöyle bir diyalog geçer;

-Havalar iyi gitse bari, çırpıntı, rüzgar oldu mu, balık iyice dibe kaçıveriyor, milletin de boynu bükülüyor ana. Zaten trolcüler balık bırakmadılar Marmara’da. Uskumru tükenince kılıç da kesiliverdi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’li milletvekili T.A. 200 bin doları almış “Rüşvetin belgesi olur” diye senedi imzalamamış 07 Nisan 2025 | 4.675 Okunma Mahkemenin tahliye kararını durdurma karşılığı 500 bin dolarlık rüşvet pazarlığı 04 Nisan 2025 | 63.167 Okunma İmamoğlu’nun Beylikdüzü’ndeki yardımcısı rüşvet çarkını anlattı... 10 yıldır aynı yöntem aynı kadro 02 Nisan 2025 | 5.511 Okunma 6 milyon TL ve 13 dairelik rüşveti anlattı serbest kaldı 31 Mart 2025 | 4.559 Okunma “Rüşvetin belgesi mi olur?” derken rüşvetin villası oldu; Rüşvetin sembolü üç villa 28 Mart 2025 | 7.208 Okunma