İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 28 Aralık günü sosyal medya hesabından Fetulahçı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında çok önemli bir paylaşımda bulunarak, “Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı’nın dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük çalışmalar kapsamında FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubunun açığa alındığını” açıkladı.
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın da dahil olduğu soruşturma, 18 Nisan 2017 tarihinde, “Garson” kod adlı gizli tanığın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Fetullahçı Terör Örgütü’nün Emniyet Mahrem Yapılanması” ile ilgili bilgileri içeren 32 ve 64 GB’lık iki adet Micro SD kartı teslim etmesiyle başlamıştı.
38 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLMİŞTİ
Ele geçirilen dijital materyallerin katmanlı bir kriptolama tekniğiyle; yani iç içe şifreleme, üst üste çalışan farklı işletim sistemleri ile çalıştırma yöntemiyle şifrelendiği tespit edildi.
İki ayrı SD kartan 32 GB’lık olanı çözümlemezken, 64 GB’lık olanın ise bir bölümü çözülmüş, şifresi çözülen kartta 22 bin 885 adet dosyanın bulunduğu tespit edilmişti. Bu dosyalar içinde FETÖ’nün işleyişine ve örgütsel yapısına dair çeşitli dokümanlar, örgütün mali bilgilerini ve kaynaklarını içeren metin ve tablolar, FETÖ’nün örgüt üyelerine yönelik talimatlarını içeren belgeler, kayıt altına alınan ‘Emniyet Mahrem Sorumluları’nın bilgilerini, görevlerini ve görev yerlerini içeren excel tablolar bulunmuştu.
ŞİFREYİ 6 YILDA MİT KIRDI
Bu yolla 8 bin 723 kişinin kimlik tespiti yapıldı. SD kart içinde Türkiye genelinde 276 bin 787 emniyet mensubunun detaylı bilgilerini içeren excel formatında fişleme tabloları ortaya çıktı.Tüm bilgiler Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla 81 il adli makamlarına gönderilirken, örgüt üyesi olarak tespit edilen 38 bin 318 şahıs Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edildi. FETÖ Emniyet Mahrem Yapılanması içinde yer alan ‘Garson’ kod adlı şahsın verdiği ve şifresi çözülemeyen 32 GB’lik SD kart ile ilgili olarak Milli İstihbarat Teşkilatı devreye girdi. Tam 6 yıllık çalışma sonucunda MİT, 16 Aralık 2022 günü, bu SD kartın şifresini çözmeyi başardı. Şifresi çözülen SD kart içindeki veriler üzerinde yapılan değerlendirmede toplam 57 bin 324 dosyanın yer aldığı görüldü. Çok sayıda tabloda yer aldığı görülen ve sadece emniyet personeli kodlama ve fişleme bilgilerinin yaklaşık 6.5 milyon satırın üzerinde veriden oluştuğu tespit edildi.
2017 yılında çözümlemesi yapılan kartta 2015-2017 yıllarında örgüt üyelerine ait “kodlama” ve örgüt üyesi olmayanlara ait “fişleme” bilgileri yer alırken, yeni çözülen kartta 2007 yılından 2016 yılına kadar kodlama ve fişleme verilerinin yer aldığı belirlendi. Bu kart içinde emniyet amir sınıfı personel alımı için gerçekleştirilen 2014 yılındaki sınavlar için başvuru yapan öğrencilere ait örgütsel kodlamaların bulunduğu veriler ele geçirildi.